Od danas sva djeca u vrtićima i nižim razredima osnovnih škola

U pulske dječje vrtiće i niže razrede osnovnih škola od danas, 25. svibnja 2020. godine ponovno su se vratila upisana djeca, a njihovim roditeljima za to nisu trebale izjave niti potvrde o zaposlenju. Ponovnom druženju s djecom jednako su se obradovali i mališani i njihove odgojiteljice, a zahvalujući lijepom vremenu veći dio dana mogli su provesti u druženju i igri na otvorenome. Mališani su uživali u osmišljenim aktivnostima, a igrala u sastavu vrtića ponovno su dobila puni sjaj koji im samo sretno i razigrano dijete može vratiti. U vrtiće je jutros došlo 723 djece i to u Dječji vrtić Pula 359, Mali svijet 239 i Rin Tin Tin 125 djece.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo 20. svibnja 2020. godine objavio je nove Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova i razrednu nastavu od 1. do 4. razreda te posebne razredne odjele i rad s djecom s teškoćama koja imaju pomoćnika u nastavi prema kojima se rad u predškolskim ustanovama i školama u sadašnjim epidemiološkim uvjetima smatra jednako sigurnim za djecu i zaposlenike kao i rad od kuće, odnosno ostanak kod kuće.

Omogućeno je uključivanje između 15 i 20 djece po odgojno-obrazovnoj skupini. Ukoliko je grupa veća dijeli se na dvije manje.

Svoja vrata jutros su otvorile i osnovne škole za sve učenike razredne nastave. U školske klupe, nakon dužeg razdoblja učenja na daljinu, vratila su se 1843 učenika nižih razreda 11 pulskih osnovnih škola, od ukupno 2308 učenika razredne nastave.

U razrednoj nastavi izvode se svi nastavni predmetni, a tjelesna i zdravstvena kultura i dalje se izvodi samo na otvorenom prostoru.Kako bi se ispoštovale protuepidemijske mjere Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo ukoliko je više učenika u razrednom odjelu ravnatelj organizira rad u većoj prostoriji ili dijeli razredni odjel u dvije grupe. Učenici se mogu i naknadno uključiti u formirane nastavne grupe.

Održavanje socijalne distance, higijena ruku i prostora i dalje se moraju provoditi.

Pin It on Pinterest