Nastavak prvenstva uz staru Istru 1961

Piše: Stefan Bošnjak

Istra 1961 – Rijeka 1 – 3

U sklopu 27. Kola 1.HNL, Istra 1961 pred praznim tribinama nastavlja svoju seriju loših rezultata.

Od samoga početka utakmice, Rijeka je zagospodarila terenom dok se momčad Ivana Preleca odlučila za gustu obranu i napade iz kontre. U 4′ Galilea ruši Čolaka na dvadesetak metara, pa tako dolazimo do prve prilike i do prvoga gola na utakmici. Iz slobodnog udarca Lončar pogađa za 0 – 1, golman Duka ostao je nemoćan. I nakon ranoga vodstva Riječana, Puležani se i dalje brane. Rijeka kontrolira igru i čuva loptu. U 16′ „probudili“ su se i Puležani. Franić je oštro ubacio sa desne strane, pronašao Guzinu koji glavom puca daleko pored gola. Sljedećih petnaestak minuta nastalo je zatišje. Istra je pokušala prenijeti težište igre ne polovicu gostiju, no nisu uspjeli stvoriti dobre prilike. U 29′ povratna lopta za Blagojevića na rubu kaznenog prostora koji puca malo preko gola. Minutu kasnije, Blagojević nakon kornera odlično pronalazi Guzinu koji glavom puca ravno u Pandura. Na poluvrijeme se otišlo sa rezultatom 0 – 1.

U nastavku, Puležani su krenuli odlučnije. Već u 46′ Delić se izborio za loptu u kaznenom prostoru Riječana, opalio snažno, a Pandur skreće u korner. U 51′ uzvraća Rijeka preko Escovala koji glavom puca nako ubačaja iz kuta, no njegov udarac je preslab da bi ugrozio gol Tomislava Duke. U 56′ Istra je bila najbliže pogodku. Guzina je nakon ubačaja sjajno pucao glavom, a Pandur vršcima prstiju skreće u korner. U 62′ iz slobodnog udarca Blagojević je sa otprilike 25 metara probao prevariti vratara Rijeke, no na semaforu je ostalo 0 – 1. U 70′ ubacio je Tomečak, a Čolak glavom pogađa za 0 – 2. Pred kraj utakmice, u 89′ Istra je smanjila vodstvo Rijeke. Gržan je ubacio za Perić Komšića koji iz blizine sa lakoćom pogađa za 1 – 2. Minutu kasnije, ponovno slobodan udarac na rubu kaznenog prostora za Riječane, Murić je pucao no od živoga zida lopta se odbija u korner. Nije dugo trajala nada Puljana, u 92′ Murić izbija sam pred Duku koji izlazi sa svojih vrata, Murić ga prebacuje i pogađa za 1 – 3.

Nastavak prvenstva loše je počeo za „Zeleno-žute“, a za samo četiri dana čeka ih novi težak ispit kada na Aldo Drosinu dolazi Hajduk. Utakmica sa Hajdukom igra se 11.06. 2020. Sa početkom u 21h. Kako i dalje vrijede epidemiološke mjere, gledatelji će utakmicu moći pratiti putem programa Arena Sport

Istra 1961: Duka 5.5, Galilea 5.5, Tomašević 5.5, Bosančić 5.5, Pavić 6.0( od 83′ Komšić), Blagojević 6.5 ž, Močinić 6.0 ( od 68′ Fintić), Franić 5.5 (od 77′ Ivančić), Delić 5.5 ( od 77′ Maganjić), Guzina 6.0 ( od 68′ Lončar), Gržan

Rijeka: Pandur, Capan, Escoval, Galović, Braut, Lončar, Lepinjica ( od 58′ Pavičić), Halilović ( od 58′ Murić), Tomečak, Andrijašević (od 77′ Yateke) Čolak ( od 85′ Pires)

Pin It on Pinterest