Gradu Vodnjan-Dignano dodijeljena sredstva za projekt uređenja i opremanja MMC Torcio

Grad Vodnjan-Dignano potpisao ugovor o sufinanciranju projekta uređenja multimedijalnog  centra za maslinarstvo „Torcio“  u iznosu od gotovo 2 milijuna kuna

U srijedu, 10. lipnja 2020. godine, u Svetom Petru u Šumi, između Grada Vodnjana-Dignano i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU potpisan je Ugovor o sufinanciranju projekta „Revitalizacija građevinskog sklopa Torcio“. Rezultat je to provedenog natječaja iz Programa regionalnih razvojnih projekata, u sklopu ITU mehanizma koji je sufinanciran sredstvima iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija. 

Ukupna vrijednost projekta iznosi 3.560.002,05 kuna, a bespovratna sredstva koja se sufinanciraju Programom iznose 1.956.959,86 kuna. 

Ugovor je u ime Grada Vodnjan-Dignano potpisala Zamjenica gradonačelnika Diriana Delcaro Hrelja koja je zajedno sa pročelnicom Upravnog odjela za gospodarstvo i EU projekte Grada Moirom Drandić Pauro sudjelovala na svečanosti potpisivanja ugovora i predstavljanju Projekta.  

„Projektom „Revitalizacija građevinskog sklopa Torcio“ opremit će se zapuštena stara uljara tkz. „Torcio“ koja se nalazi u starogradskoj jezgri naselja Vodnjan oko koje će se i dalje razvijati priča o Gradu Vodnjanu-Dignano kao Gradu maslinovog ulja. Postojeće građevine u predmetnom građevinskom sklopu prenamijenit će se u Multimedijalni centar (MMC), a uspješna provedba projekta rezultirat će valorizacijom kulturne baštine te društveno-gospodarskim razvojem Grada Vodnjana-Dignano, čineći ga prepoznatljivim kulturno-turističkim odredištem. Provedbom projekta povećat će se privlačnost, održivost upravljanja i edukacijski kapacitet na području Urbanog područja Pula i Grada Vodnjana-Dignano, što će neposredno i posredno utjecati na porast turističke potrošnje“ naglasila je pročelnica Moira Drandić Pauro.    

Partner na projektu je Turistička zajednica Grada Vodnjan-Dignano. 

U sklopu ovog projekta provesti će se slijedeće projektne aktivnosti: Opremanje MMC-a Torcio koje uključuje opremanje MMC-a Torcio multimedijalnom opremom i opremom interijera; Aktivnosti Turističke zajednice Grada Vodnjan-Dignano koje uključuju tri nove aktivnosti s ciljem povećanja broja posjetitelja Grada. Prva je izrada Media Plana kao strateškog marketinškog plana oglašavanja manifestacija vezanih uz maslinarstvo i maslinova ulja. Druga je izrada i postavljanje turističke signalizacije sa svrhom podizanja vidljivosti Grada kao Grada maslinovog ulja.  Treća je sudjelovanje na sajmovima koja će se provoditi i tijekom i nakon provedbe projekta te aktivnosti promidžbe i vidljivosti projekta.

Projekt „Revitalizacija građevinskog sklopa Torcio“ u okviru kojeg je planirano opremanje objekta „Torcio“ u neposrednoj je sinergiji s projektom „MMC Torcio“ koji je već apliciran i prijavljen na Poziv „Obnova brownfield područja u urbanom području Pula“ (KK.06.2.2.07)  gdje je planirana rekonstrukcija i dogradnja Građevinskog sklopa Torcio, a za kojeg se još čekaju rezultati. 

Gradonačelnik Grada Vodnjan-Dignano Klaudio Vitasović zahvaljuje se Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU na dodijeli bespovratnih sredstava putem EU fondova koja će biti iskorištena za dodatno uređenje i ulaganja u opremanje multimedijalnog centra za maslinarstvo „Torcio“ jer će se provedbom ovih projekta revitalizirati objekt kulturne baštine na području Vodnjana koji je itekako značajan za povijest maslinarstva i koji će doprinositi daljnjoj promociji, valorizaciji te prepoznatljivosti Grada Vodnjan-Dignano kao Grada maslinovog ulja. 

Pin It on Pinterest