Novi veliki poraz “Zeleno-žutih”

Piše: Stefan Bošnjak

Nakon vrlo dobre predstave na domaćem terenu protiv Intera iz Zaprešića, Puležane je dočekala još jedna bitna utakmica u gostima protiv Varaždina. Bila je to utakmica u kojoj je Istra stvorila nekoliko dobrih prilika no, kao i većinu svojih utakmica ove sezone – nije iskoristila. A Varaždin je uspio u tome te zasluženo pobjedio sa visokih 3 – 0.

Prva prilika pripala je Varaždinu. Po desnoj strani kombinirali su Teklić i Posavec a zatim je Posavec pucao, no preko gola. U ranoj fazi utakmice ozlijedio se i Martin Franić, te je već u 7′ morao napustiti teren. U prvih petnaestak minuta utakmice, Istra se brani te prema naprijed nije uspjela stvoriti konkretnu priliku. Prvi puta su Puležani zaprijetili u 18′ preko Pavića koji ubacuje, no njegov ubačaj odlazi tik uz vratnicu. U 23′ nakon duge lopte na Delića, Delić ju uspijeva primiriti a zatim i pucati no udarac je preslab da bi ugrozio gostujući gol. Istra nastavlja sa prijetnjama, pa je Guzina sa desne strane ubacio i pronašao Delića koji glavom puca, no Nevistić je i ovaj puta siguran. U 30′ nakon kontra napada Istre, Delić se izborio za udarac, no lopta odlazi malo pored gola. Uslijedila je stanka do 36′ kada Istra ponovno prijeti. Ovaj puta je Gržan nanizao nekoliko igrača a zatim pucao slabijom nogom, a Nevistić skrenuo u korner. U 39′ uzvraća Varaždin. Nakon slobodnog udarca sa strane, Drožđek puca visoko preko gola. Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 0 – 0.

U nastavku, prvo mirnih nekoliko minuta, a zatim je Varaždin poveo. U 55′ Mamić je pucao sa dvadesetak metara, lopta se odbija točno u noge Obregona koji sa lakoćom vara Duku i pogađa za vodstvo Varaždina. Mogla je Istra izjednačiti u 59′ kada Delić odlično gradi loptu na rubu kaznenog prostora domaćina a zatim puca, no Nevistić vrlo dobro brani.  Situacija je mirovala do 75′ kada Istra ponovno pokušava preko Gržana koji sa ruba kaznenog prostora puca visoko preko gola. Mogao je Varaždin povećati vodstvo u 82′ Serić nakon ubačaja iz slobodnog udarca puca pored gola.U 85′ Varaždin povećava vodstvo. Nakon loše izvedenog kornera, Mehdikhani je povukao loptu preko cijeloga terena, dao za Drožđeka koji lakoćom pogađa za 2-0. U 94′ Petković je nanizao nekoliko igrača Istre, te stavio točku na „i“.

Tako se nastavlja tradicija Istre 1961 ove sezone, koja ne uspijeva spojiti dvije dobre utakmice za redom. Vremena je sve manje, a utakmice su sve teže i teže. Jedna od takvih igra se već u četvrtak 25.06. kada na Aldo Drosinu dolazi oduvijek veliki rival – Zagrebačka Lokomotiva. Utakmica sa Lokomotivom igra se u 18:55h.

Istra 1961: Duka 5.5, Pavić 6.0 ( od 87′ Maganjić), Tomašević 5.5, Bosančić 5.5 ( od 87′ Paez), Franić ( od 7′ Lončar), Galilea 5.5, Močinić 6.0 ( od 71′ Ivančić), Blagojević, Guzina 6.0, Delić 6.5 ( od 71′ Fintić), Gržan 6.0

Varaždin: Nevistić, Stolnik, Senić, Rodin, Mamić, Teklić ( od 67′ Kolarić), Tkalčić ( od 66′ Novoselec), Đurasek, Posavec ( od 81′ Mehdikhani), Obregon, Drožđek ( od 89′ Petković)

Pin It on Pinterest