Stanje sigurnosti u cestovnom prometu tijekom vikenda

Policijski službenici su i ovog vikenda provodili pojačane aktivnosti, a sve kako bi se smanjilo stradavanje u prometu

Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda, od 19. do 22. lipnja, na području PU istarske dogodilo se 17 prometnih nesreća, od kojih šest prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 11 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U prometnim nesrećama dvije su osobe teško, a sedam lakše ozlijeđeno. Utjecaj alkohola evidentiran je u pet prometnih nesreća.

Utvrđeno je 293 prekršaja, od kojih izdvajamo:

  • nepropisna brzina – 120 prekršaja
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 43 prekršaja
  • upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola – 18 prekršaja
  • upravljanje neregistriranim vozilom – 7 prekršaja
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 29 prekršaja
  • ostali prekršaji – 76 prekršaja

Kontrolirano je ukupno 680 vozača/vozila. Iz prometa je  isključeno 19 vozača i sedam vozila.

Događaji koje izdvajamo:

U prometnoj nesreći koja se dogodila 21. lipnja oko 16.30 na području Buzeta teško je ozlijeđena 72-godišnja slovenska državljanka. Nesreća se dogodila kada je 72-godišnjakinja upravljala automobilom Ford, slovenske registarske oznake, iz smjera Buzeta prema Lupoglavu. Nedaleko mjesta Selca, vozačica je u zavoju izgubila nadzor nad automobilom, prešla na suprotnu stranu kolnika i sletjela van kolnika. Ozlijeđenoj vozačici pružena je pomoć u riječkoj bolnici, gdje je zbog teških ozljeda zadržan na liječenju.

Jedna je osoba teško, a dvije su lakše ozlijeđene u prometnoj nesreći, koja se dogodila 21. lipnja oko 21.30 sati na državnoj cesti D75 Vodnjan-Bale. Nesreća se dogodila kada je 39-godišnjakinja pod utjecajem alkohola od 1.37 promila upravljala automobilom Opel, pulske registarske oznake. Dolaskom do raskrižja s Ulicom San Rocco, vozačica je zbog visoke koncentracije alkohola i umora zaspala te je prešla na suprotnu stranu kolnika, gdje je udarila u automobil Dacia, pulske registarske oznake kojim je iz suprotnog smjera upravljao 54-godišnjak, a koji je od siline udarca udario u stablo. Ozlijeđenima u prometnoj nesreći pružena je pomoć u pulskoj bolnici, gdje je utvrđeno da su vozačica  Opela i vozač Dacie lakše ozlijeđeni, dok je  70-godišnji putnik iz Dacie teško ozlijeđen.

Protiv vozačice se zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu podnosi kaznena prijava zbog kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.

Pin It on Pinterest