Istra 1961 karakterom do velikog boda!

Istra 1961 – Lokomotiva 1 – 1

Piše: Stefan Bošnjak

Na Pulskoj Aldo Drosini, Istra 1961 dočekala je Zagrebačku Lokomotivu koja je trenutačno u fantastičnoj formi. Utakmicu su obilježila dva vrlo rana pogodka u prvih 15 minuta utakmice.

I kao što je to postao običaj, Istra gubi već u 9′. Duga lopta Kovačića sa polovice Lokomotive za Kastratija koji se nalazio u kaznenom prostoru Istre, Duka ne uspijeva uhvatiti loptu te dolazi do Kastratija koji ga sa lakoćom obilazi i pogađa za 0 – 1. No Istra se nije dala pokolebati ovaj puta. U 14′ Blagojević slabijom nogom ubacuje sa lijeve strane i uspijeva pronaći Guzinu koji glavom fantastično pogađa za 1 – 1. Nakon dva pogodka u 15 minuta, djelovalo je da će biti prilika na sve strane tokom cijeloga poluvremena, no do sljedeće prilike čekalo se do 39′ kada Karačić sa četrdesetak metara pokušava snažnim udarcem koji odlazi malo preko gola. Pred sami kraj prvoga poluvremena, Istra je mogla preokrenuti. Duka odlično ispucanom loptom pronalazi Gržana koji vuče loptu do kaznenog prostora gostiju i puca, no Grbić uspijeva obraniti. Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 1 – 1.

U nastavku, prva je zaprijetila Lokomotiva preko Tolića koji je sa dvadesetak metara pucao visoko preko gola u 53′. Istra uzvraća u 58′ Gržan je ubacio sa lijeve strane, a Močinić se našao sam u kaznenom prostoru, pucao glavom no pored gola.  Do sljedeće prilike čekalo se do 68′ kada Rakić nakon ulaska sa klupe testira svoj udarac iz velike udaljenosti, i zamalo pogađa okvir Istrinog gola. U 69′ Karačić radi prekršaj na rubu kaznenog prostora, a iz slobodnog udarca Blagojević puca malo pored gola. Vrijedi napomenuti da je nakon ovoga prekršaja Karačić dobio crveni karton nakon što je glavni sudac utakmice provjerio VAR. Sa igračem manje, Istra je krenula u ofenzivu. Do prve prilike dolazimo u 75′ kada Ivančić pokušava preokrenuti rezultat udarcem sa ruba kaznenog prostora, no udarac nije bio opasan pa je na semaforu ostalo 1 – 1. Minutu kasnije uzvraća Lokomotiva. Gluhaković ubacuje na glavu Rakića sa desne strane, ali njegov udarac glavom odlazi pored gola. U 78′ nakon kornera ponovno Rakić pronalazi prostor da uputi udarac, a Duka odlično brani. U 82′ opet Guzina i Blagojević kombiniraju sa ubačajima. Blagojević ubacuje, a Guzina puca glavom no lopta odlazi tik uz vratnicu. U 85′ Lončar je mogao preokrenuti. Uspio se domoći lopte na pet metara od gola te pucao, a Grbić odlično brani.U 88′ Močinić nakon kornera puca preko gola. U 90 Tolić se probio po desnoj strani, a Rakić iz velike blizine glavom loptu šalje pored gola domaćina.

Bez obzira na vrlo rani pogodak, Puležani se nisu predali i uspjeli su vrlo brzo izjednačiti. Ostaje žal što Puležani nisu uspjeli iskoristiti igrača više te uzeti „puni plijen“ no i bod je vrlo dobar protiv ovako neugodnoga protivnika. Sljedeći novi neugodan protivnik za Istru 1961 je Slaven Belupo. Utakmicu sa Slaven Belupom Puležani igraju u utorak, 30.06.2020. u Koprivnici sa početkom u 18:55h.

Istra 1961: Duka 6.5, Galilea 6.0, Grujević 6.0, Gonzales 6.0, Ivančić 6.0 ( od 79′ Lončar), Obeng 5.5 ( od 45′ Močinić), Blagojević 7.5, Delić 6.5 ( od 79′ Bušnja), Guzina 7.5 ( od 85′ Perić-Komšić), Gržan 6.5

Lokomotiva: Grbić, Marković, Kovačić, Mersinaj ( od 63′ Gluhaković) Karačić, Jakić, Petrak, Atiemwen, Halilović (od 45′ Tolić), Kastrati, Tuci ( od 63′ Rakić ( od 94′ Budimir)

Pin It on Pinterest