Težak poraz “Zeleno-žutih”

Piše: Stefan Bošnjak

Slaven Belupo vs Istra 1961 3 – 0

U gostima protiv Slaven Belupa, Puležani su doživjeli veliki poraz. Svi pogodci na utakmici dogodili su se u prvih 30 minuta utakmice. Bila je ovo zadnja nada za Zeleno-žute da pokušaju uhvatiti bodove za izravan opstanak u ligi.

S obzirom na težinu utakmice, obje momčadi započele su susret dosta mirno, bez puno pritiska na zadnju liniju. No već u prvoj prilici, u 13′ Slaven dolazi do vodstva. Nakon kornera, loptu prebacuje Bogojević za Zirduma koji glavom pogađa suprotni kut za vodstvo domaćina 1 – 0. Pa tako dolazimo do sljedeće prilike, i novoga pogodka. U 26′ Bogojević je prevario igrače Istre te ubacio, a Krstanović takve prilike sa lakoćom iskorištava te povećava vodstvo domaćina na 2-0. Treća prilika na utakmici dovela je do trećega pogodka. Raspad sistema za Istru 1961. Ponovno Bogojević po desnoj strani prolazi, daje za Jeffrena kojeg nitko nije čuvao, a ovaj sa pet metara pogađa za 3 – 0.Prva prilika pripala je Istri u 45′. Nakon ubačaja sa lijeve strane, Guzina je pucao glavom no pored gola. Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 3-0.

U nastavku, Slaven Belupo uspješno kontrolira utakmicu, dok se Istra nastavlja braniti umjesto da pokuša smanjiti prednost domaćina. U 60′ mogli su domaćini i do četvrtog pogodka. Bačelić Grgić se našao sam protiv Duke, no ne zahvaća loptu najbolje te na semaforu ostaje 3 – 0. U 67′ prva prava prilika Istre. Bušnja je sa ruba kaznenog prostora probao pogoditi suprotni kut, no Ježina je odlično obranio. Minutu kasnije Goda uzvraća za Belupo, no ovaj puta Duka je dobro branio. U 78′ Blagojević snažno puca pored gola. Pokušava Bušnja ponovno iz kosa u 87′. Njegov udarac je snažan no Ježina uspješno hvata loptu.

Ovom utakmicom skoro pa su potvrđene kvalifikacije protiv Orijenta. Svoju sljedeću utakmicu Istra igra kod kuće protiv Gorice. Utakmica sa Goricom igra se 4.7.2020. sa početkom u 18:55h

Slaven Belupo: Ježina, Zirdum ( od 70′ Brković), Paracki, Božić, Goda, Glavčić ( od 70′ Havelka), Lulić, Bogojević ( od 82′ Međimorec), Bačelić-Grgić, Jeffren ( od 63′ Lima), Krstanović ( od 82′ Šego)

Istra 1961: Duka 5.5, Gonzales 5.5, Bosančić 5.5, Tomašević 5.5, Grujević 5.5, Fintić 5.5 ( od 74′ Lisica), Močinić 5.5 ( od 78′ Paez Gil), Blagojević 6.0, Delić  5.5( od 45′ Bušnja), Guzina 5.5 ( od 58′ Perić-Komšić), Gržan 5.5 ( od 45′ Lončar)

Pin It on Pinterest