Pojašnjenje Stožera Istarske županije o unosu broja novooboljelih u aplikaciju HZZOa-

Dostava podataka testiranja na COVID-19 za područje Istarske županije u razdoblju od 09. srpnja do 12. srpnja 2020. godine u aplikaciju HZZO-a (CEZIH), onemogućena je iz razloga tehničko-informatičkih poteškoća unosa podataka, radi čega je u nekoliko navrata kontaktirana informatička podrška.

Služba za mikrobiologiju unosi podatke u aplikaciju za unos testova na uzročnika bolesti COVID-19 (CEZIH) te kako je već prethodno izneseno, radi tehničko-informatičkih poteškoća unosa podataka u sustav koji je u više navrata bio blokiran, cjelokupni unos podataka izvršen je 13.07.2020. godine.

Istovremeno, Služba za epidemiologiju unosi istovrsne podatke u digitalnu platformu za praćenje COVID-a-19 i tijekom vikenda podaci su redovito ažurirani te su svi podaci o novooboljelima bili vidljivi iz te aplikacije. 

Kako Nacionalni stožer civilne zaštite Republike Hrvatske isključivo iz aplikacije CEZIH-a preuzima podatke koje svakodnevno objavljuje, njima u tom razdoblju nisu bili vidljivi podatci za osobe iz Istarske županije koje smo dnevno prijavljivali u priopćenjima. 

      Otklanjanjem informatičkih poteškoća, upisani su svi podatci u aplikaciju HZZO-a (CEZIH) za navedeno razdoblje. 

Stanje i broj COVID-19 pozitivnih osoba u Istarskoj županiji ostaje isti, sukladno svim dnevnim priopćenjima.

Pin It on Pinterest