Derby della Učka pripao Riječanima

Rijeka vs Istra 1961 4 – 2

Piše: Stefan Bošnjak

Svoju zadnju utakmicu ove sezone Istra 1961 je odigrala protiv najvećega rivala – Rijeke. Utakmica koja rezultatski nije ništa značila za Puležane, no Rijeci je značila mnogo.

U 18′ Istra je primila pogodak. Lopta se od stative odbija do Čolaka a Čolak sa lakoćom pogađa za 1 – 0. Šest minuta kasnije, Čolak je ponovno strijelac. Ostao je sam unutar kaznenog prostora te poentirao za 2 – 0. U 34′ rukom je igrao Močinić, a sa bijele točke siguran je Čolak koji pogađa za „hat-trick“. U 54′ Čolak ponovno dolazi do lopte u kaznenom prostoru te pogađa po četvrti put gol Puljana. U 60′ Rufati je predivno ubacio za Guzinu koji glavom pogađa za 4 – 1. U 77′ Velkovski je igrao rukom, a iz kaznenog udarca vodstvo Riječana smanjuje Guzina.

Istra 1961 tako je završila prvenstvo na 9. mjestu te će igrati kvalifikacijske utakmice za opstanak u ligi protiv Orijenta. 

Rijeka: Pandur, Escoval, Galović, Velkovski ( od 79′ Galešić), Štefulj, Lepinjica ( od 68′ Yateke), Lončar, Pavičić ( od 79′ Capan), Braut ( od 68′ Raspopović), Andrijašević, Čolak

Istra 1961: Čondrić, Tomašević, Lončar, Bosančić ( od 46′ Rufati), Pavić, Ivančić, Močinić, Franić ( od 19′ Galilea), Gržan ( od 67′ Delić), Guzina ( od 79′ Maganjić), Lisica ( od 67′ Fintić)

Pin It on Pinterest