Triatlon klub Pula ostvario izuzetne rezultate na prvenstvu Hrvatske u Osijeku

Gradonačelnik Boris Miletić i pročelnik Ureda Grada Aleksandar Matić  primili su danas u Komunalnoj palači članove Triatlon kluba Pula koji su nastupili na prvenstvu Hrvatske u akvatlonu održanom na Osječko-baranjskom Ferivi triatlonu 2020 u Osijeku i ostvarili izuzetne rezultate.

Prvenstvo se održavalo od 18. do 19. srpnja na Biljskom jezeru kod Osijeka. Natjecatelji Niko Matas, Željko Bijuk, Leonarda Pavlin, Ileana Rosanda, Samilla Gagić, Valentina Vitasović, Nino Matas, Andrea Dravec, Borna Šugar, Mauro Aničić, Nicole Fornažar, Tia Dujković, Milica Gojko osvojili su ukupno 20 medalja i to četiri zlatne, 12 srebrnih i četiri brončane. Natjecatelje su pratili treneri Bojan Dujković i Branko Matić, a trener Željko Bijuk se također  natjecao na prvenstvu osvojivši dva druga mjesta.

Gradonačelnik Miletić pohvalio je triatlonce za  rezultate koje postižu unatoč otežanim uvjetima treniranja zbog korona krize. „Osjećao sam potrebu da vas pozovem, pohvalim vaš rad te da vam svima čestitam na impresivnim rezultatima koje postižete. Svojim djelovanjem pozitivno promovirate naš grad i to me raduje“ rekao je gradonačelnik i istaknuo kako pružaju pozitivan primjer svojim vršnjacima.

Trener Triatlon kluba Pula Željko Bijuk zahvalio se gradonačelniku na ugodnom prijemu  i potpori koju Grad pruža klubu. Izrazio je zadovoljstvo postignutim rezultatima pohvalivši svoje natjecatelje koji na ovim izuzetno zahtjevnim natjecanjima uvijek daju svoj maksimum.

Inače, Triatlon klub Pula osnovan je 1993. godine, vodeći je natjecateljski i najbolje organizirani triatlon klub u Hrvatskoj, a od svog osnutka klub je osvojio brojne pojedinačne i klupske naslove u prvenstvima i kupu Hrvatske, prvim olimpijskim igrama mladih u Singaporeu 2010 te brojnim svjetskim prvenstvima. Danas klub nudi trening u natjecateljskoj  i rekreativnoj kategoriji; trenirati mogu osobe s posebnim potrebama i paratriatlon, a u sklopu kluba djeluje i škola triatlona.

Pin It on Pinterest