Svečano otvorena izložba „ Freske bez granica“

Danas je u Povijesnom i pomorskom  muzeju Istre u Puli otvorena izložba „Freske bez granica“ uz promociju prigodnog kataloga.

Izložbu je službeno otvorila zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci koja je svim sudionicima i realizatorima izložbe čestitala na uloženom trudu te je izrazila podršku projektima koji imaju značajnu društvenu vrijednost. „ Sigurna sam da će mnogi posjetiti ovu prekrasnu izložbu kao i mjesta gdje se nalaze ove dragocjene freske, kao u Istri tako i u susjednoj Italiji. Pitoreskni istarski gradići, kulturni krajolici i vrijedna kulturna baština Istre prenzentirani su u katalogu koji će vjerujem potaknuti mnoge da se odvaže i krenu u otkrivanje naše vrijedne istarske baštine“ rekla je zamjenica gradonačelnika Puh Belci.

O samoj izložbi govorili su ravnatelj Povijesnog i pomorskog muzeja Istre Gracijano Kešac, pročelnik Upravnog odjela za kulturu i zavičajnost Istarske županije Vladimir Torbica, voditeljica Kuće fresaka u Draguću Sunčica Mustač, predsjednik udruge Ad Undecimum Lodovico Rustico, ispred Filozofskog fakulteta u Puli doc. dr. sc. Maurizio Levak te gradonačelnik Grada San Giorgio di Nogaro Roberto Mattiussi.


Projekt „Freske bez granica“ rezultat je suradnje između Grada San Giorgio di Nogaro i Udruge Ad Undecimum pod pokroviteljstvom Upravnog odjela za kulturu i zavičajnost Istarske županije, Regije Friuli Venezia Giulia, Grada S. Giorgio di Nogaro, Kuće fresaka Draguć, Povijesnog i pomorskog muzeja Istre, Club per l’UNESCO Udine i Udruge Ad Undecimum, a cilj projekta je valorizacija i prenošenje  ljepote i vrijednosti kulturne baštine Donje Furlanije i Istre.

Pin It on Pinterest