Najavljen 8. Mimohod hrvatskih branitelja Istarske županije

U povodu obilježavanja Dana pobjede i Dana domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, u srijedu, 5. kolovoza održat će se 8. Mimohod hrvatskih branitelja Istarske Županije u Puli. Program Mimohoda predstavljen je na današnjoj konferenciji za novinare, održanoj u sjedištu Istarske županije u Puli, na kojoj su prisustvovali zamjenik župana koji obnaša dužnost Župana Fabrizio Radin, gradonačelnik Pule Boris Miletić, predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz domovinskog rata Istarske županije Marijan Kaurić te članovi organizacijskog odbora Ivica Lerotić i Roberto Fabris.

Gradonačelnik Miletić izrazio je zadovoljstvo što se u našem gradu nastavlja tradicija održavanjem Mimohoda branitelja osmu godinu zaredom. „Ovom manifestacijom naš je grad jedinstven u Hrvatskoj i time daje poseban značaj Danu pobjede i domovinske zahvalnosti  te odaje počast svim hrvatskim braniteljima koji su dali svoje živote za slobodu“ rekao je Miletić  te zahvalio organizacijskom odboru Mimohoda na trudu koji svake godine ulažu kako bi dostojanstveno obilježili ovaj dan.

Zamjenik župana koji obnaša dužnost Župana  Fabrizio Radin je uz čestitke istaknuo kako će se proslava ove godine zbog korona krize odvijati u posebnim uvjetima i reduciranom obliku, a ne zato manje značajnom  te je kazao kako će se u srijedu pridružiti braniteljima na Mimohodu.

Predsjednik Koordinacije udruga branitelja proisteklih iz domovinskog rata Istarske županije Marijan Kaurić zahvalio se u ime svih udruga branitelja Istarskoj županiji i Gradu Puli na sudjelovanju i pokroviteljstvu manifestacije kao i ostalih aktivnosti koje udruge organiziraju. Zatim je predstavio ovogodišnji program obilježavanja i rekao kako će mimohodu  sudjelovati braniteljske udruge Pule, Pazina, Poreča, Labina, Rovinja, Umaga i Buzeta.

Članovi organizacijskog odbora Ivica Lerotić i Roberto Fabris zahvalili su svima koji sudjeluju u Mimohodute su pozvali sugrađane da izvjese zastavekako bi se dostojanstveno obilježio ovaj dan, a  branitelje da se pridržavaju epidemioloških mjera.

PROGRAM
5. kolovoza 2020.
8:00
 Misa u Katedrali
9:15 Polaganje vijenaca na Centralnom križu, odavanje počasti poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu
9:45 Polaganje vijenaca u parku Franje Josipa, odavanje počasti         poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu
10:00 Mimohod hrvatskih branitelja Istarske županije ispred Parka Franje Josipa preko Kolodvorske ulice te ulice uz Valerijin park, nadalje Istarskom         ulicom, Giardinima i Laginjinom ulicom do Doma hrvatskih branitelja (ulaz nasuprot Kazalištu)
10:30 Pozdravni govor u Domu hrvatskih branitelja
10:45 Izložba podmorska fotografija hrvatskog branitelja

Pin It on Pinterest