Gala koncert Arena Internationala 6. kolovoza 2020. godine

Glazbena manifestacija „Arena International“ održat će se već tradicionalno 19. put u Puli uz gostovanje prestižnih glazbenika iz renomiranih svjetskih teatara i glazbenih institucija poput milanske „Skale“, ljubljanske Opere i baleta i drugi uvaženi umjetnici i pedagozi talijanskih akademija iz Milana, Novare, Brescie, Venecije, Udina, Trsta, njemačkih gradova Passau-a i Regensburga, slovenskih iz Ljubljane i  Maribora te hrvatski glazbenici iz Zagreba, Osijeka i Pule. Najavljeno je to na današnjoj konferenciji za novinare održanoj na terasi pulske Zajednice Talijana na kojoj je sudjelovao i pročelnik Ureda Grada Aleksandar Matić.

„Grad Pula sa zadovoljstvom je prihvatio pokroviteljstvo ove vrijedne kulturne manifestacije koja će ove godine doživjeti svoje 19.-o uspješno izdanje. Hvala vam što ste unatoč situaciji s pandemijom koronavirusa iznašli načina da se Arena International u Puli i ove godine održi kao dobrodošao kulturni sadržaj tijekom ljeta“, rekao je pročelnik Ureda Grada Aleksandar Matić

„Zbog izvanredne situacije uzrokovane pandemijom i naša manifestacija je primorana smanjiti program tako da se radionice neće održati, već ćemo realizirati koncert kojem će prisustvovati u živo malobrojni izvođači i publika. Kako bi dospjeli do naših učenika, ali isto tako i do šire javnosti, koncert će se prenijeti direktno putem društvenih mreža“, rekla je Tatiana Šverko, umjetnička voditeljica Arena Internationala.

Uz potporu Talijanske Unije u Rijeci i Ureda za nacionalne manjine Republike Hrvatske i pod pokroviteljstvom Grada Pule – Pola u četvrtak, 6. kolovoza 2020. godine u Muzejsko-galerijskom prostoru Sveta Srca u Puli s početkom u 20.30 sati održat će se Gala koncert pod nazivom „Istarska glazbena riznica kroz povijest“. Docenti – umjetnici glazbenih radionica interpretirat će glazbu kompozitora vezanih za Hrvatsku: Giuseppe Tartini, Antonio Smareglia, Franz Lehar, Nello Milotti, Ivo Tijardović i još jednu kompoziciju tršćanskog kompozitora Andrea Musizza  komponiranu novijeg datuma.

U primjerenom ambijentu Muzejsko-galerijskog prostora Sveta Srca zvukovi violina, violončela, flauta, čembala i klavira odzvanjat će pod majstorkim rukama: Natalije Čabrunić Pfeifer, Danijela Zeljak, Ivice Šoštariča, Edoarda Milanija, Andree Musizza, Marca Alesija i Tatiane Šverko uz muzikološki komentar Oriette Šverko.

Ulaz na koncert je slobodan, a za širu javnost prenosit će se putem društvenih mreža.

Pin It on Pinterest