Počinju 12. Dani stvaralaštva

Udruga Art studio ove će godine održati već tradicionalne 12. Dane stvaralaštva, prilagođene novonastalim okolnostima i uz želju da građani dobiju dodatni hvalevrijedan kulturni sadržaj tijekom ljeta. Manifestacija započinje u petak, 7. kolovoza 2020. godine izložbom keramičkih radova objedinjenih pod nazivom „Savršenstvo  mora“ u prostoru Europskog centra za mir i razvoj UN-a u Puli nadomak Augustovog hrama.

„Ove godine nismo se odlučili za klasično otvorenje izložbe i čitave manifestacije jer na naše programe uvijek dođe zavidan broj od nekoliko stotina posjetitelja, a u svjetlu novnastalih okolnosti to baš i nije poželjno“, pojasnio je predsjednik Udruge Art studija i začetnik manifestacije Dani stvaralaštva Igor Fabris.

Stoga će u petak, 7. kolovoza u 21 sat šira javnost moći pratiti otvorenje 12. Dana stvaralaštva putem live streama na Facebook i Youtube kanalu Art studio Pula. U programu otvorenja sudjeluje Zbor/Coro Carillon.

Manifestacija će se zbog novonastalih okolnosti održati u smanjenom obimu i uz poštivanje epidemioloških mjera, a 25. kolovoza u prostoru Srpskog kulturnog centra u Istri zatvorit će je izložba znakovitog naziva „Za sve je kriv Gaudi“.

Do tada održat će se šest vikend radionica u Puli i Medulinu i to: mozaik, fuzija stakla (izrada nakita), skulptura, lončarenje te dvije tehnike oblikovanja i dekoriranja gline cuerda secca i sgraffito. Voditeljska imena stalni su suradnici ili članovi Art studija: Vesna Jaklin Pantić, Sonja Milotić Šesto, Monika Petrović, Nataša Krajnović, Rino Banko i Igor Fabris.

Pin It on Pinterest