Otvorenje izložbe fotografija “Colors Of The World” u Motovunu

U subotu 8.8.2020. će se u Galeriji “Pet kula” u Motovunu s početkom u 19 sati održati svečano otvorenje izložbe fotografija “ARGONAUT 2020 – Colors Of The World”, koju čini 50 selekcioniranih fotografija iz istoimenog foto natječaja.

Iz Udruge fotografa Fotovun, organizatora četvrtog izdanja foto natječaja i izložbe, su početkom srpnja pozvali sve zaljubljenike u fotografiju, amaterske i profesionalne fotografe iz zemlje i inozemstva da postanu suvremeni foto Argonauti te da svojim fotografijama “doplove” do Motovuna. Legenda naime kazuje kako su Jazon i Argonauti plovili podno Motovuna, otud i sam naziv foto natječaja. Pozivu na foto natječaj “ARGONAUT 2020 ” se odazvalo 49 autora/ica koji su sa svojih 205 fotografija “doplovili” u Motovun.

Ovogodišnja tema natječaja bila je vrlo široka i naizgled jednostavna, jer boje su svuda oko nas, međutim potrebno je puno kreativnosti i fotografske vještine kako bi fotografije “iskočile” i zaokupile pažnju promatrača. Iako je broj prijava bio manji no u prethodna tri izdanja foto natječaja Argonaut, kvaliteta pristiglih fotografija bila je na visokom nivou i žiri nije imao nimalo jednostavan zadatak odabrati 50 najboljih fotografija za izložbu.

Odabrane fotografije prikazuju svijet oko nas u prekrasnim bojama i donose nam vedrinu u vremenima kada nam je to itekako potrebno. Nalazimo se u godini obilježenoj epidemijom korona virusa, koja je promijenila naš način života i između ostalog ozbiljno uzdrmala i kulturnu scenu. Održavanjem foto natječaja i u ovoj godini te postavljanjem ove izložbe organizatori su htjeli zadržati kontinuitet te pokazati kako je svijet i dalje jednako lijep i šaren te da ćemo zajedničkim snagama i odgovornošću pobijediti i u ovoj bitci. Fotografijama živopisnih boja, autorice i autori odabranih fotografija “obojati” će zidove Galerije “Pet kula”, a odabrani motivi su izrazito raznovrsni – od macro svijeta, preko portreta kojih je u finalnoj selekciji više od očekivanja, sve do prekrasnih pejzaža.

Stručni žiri u sastavu: Roman Avdagić (predsjednik Fotokluba Klik iz Svete Nedelje), Sandro Puncet (predsjednik Foto kluba Lošinj) i David Matković (predstavnik organizatora, predsjednik Udruge fotografa Fotovun) odabrao je nakon dva kruga žiriranja 50 najboljih fotografija. Odabrani su dobitnici triju novčanih nagrada i dobitnici šest pohvala za poseban doprinos umjetničkoj kvaliteti izložbe, a njihova će imena biti objavljena na svečanosti otvorenja.

Izložba je realizirana u suradnji s Općinom Motovun i Turističkom zajednicom Općine Motovun, a biti će postavljena do 4.9.2020. Može ju se razgledati u radno vrijeme galerije, svakoga dana od 11 do 19 sati.

Pin It on Pinterest