Puležani poraženi u prvom kolu protiv Hajduka!

Hajduk vs Istra 1961 2 : 0

Piše: Stefan Bošnjak

Nakon pobjede protiv Orijenta i opstanka u ligi, djelovalo je kako će stvari možda krenuti na bolje, no Istra 1961 je ostala bez trenera te nekoliko igrača. Puležani su u Splitu zaigrali bez lijevog i desnog beka Pavića i Grujevića pa se Pulska formacija pretvorila u 3-5-2 sa trojicom u obrani te Saneom lijevo i mladim juniorom Lisicom desno. Privremeni trener na današnjoj utakmici bio je Danijel Jumić sa Goranom Roceom.

Puležani su očekivano utakmicu otvorili defenzivno dok je Hajduk htio šokirati goste u ranoj fazi utakmice. Tako biježimo i prvu priliku za Hajduk u 5′ preko Dolčeka koji iz velike udaljenosti puca, no Majkić brani. U nastavku Hajduk je nastavio sa pritiskom no Puležani su se uspješno branili. Do novoga uzbuđenja čekalo se do 18′ kada Gyurcso puca iz slobodnog udarca, a Majkić sjajnom intervencijom skreće u korner. U 30′ Dolček je iz kosa probao iznenaditi Majkića no i ovaj puta vratar Puljana je siguran. U 43′ najbolja prilika Hajduka. Gyurcso je ubacio sa desne strane za Caktaša koji puca sa pet metara ravno u Majkića koji izvrsnom obranom spašava Puljane. Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 0-0 bez puno prilika sa ijedne strane.

U nastavku, samo 2 minute nakon početka drugog poluvremena Caktaš dobija jednu poklon loptu na rubu kaznenog prostora te snažno puca, no lopta ide visoko preko gola. U 57′ Gržan izbija sam pred Posaveca te pokušava ga zaobići no lopta mu bježi u gol-out. U 72′ Dimitrov nakon ubačaja sa desne strane dovodi Hajduk u vodstvo. U 78′ imala je Istra priliku izjednačiti. Izgubili su Splićani loptu na sredini terena, Gržan je povukao te dao za Guzinu koji puca no lopta se odbija u korner. Nakon kornera Guzina je pucao glavom, no preko gola. U 83′ pitanje pobjednika je rješeno. Jednu odbijenu loptu u kaznenom prostoru nitko od Istrinih igrača nije pratio. Lopta dolazi do Todorovića koji daje za Gyurcsa koji pogađa za 2 – 0 vodstvo Hajduka. Do kraja utakmice Puležani su pokušavali smanjiti vodstvo Hajduka no bezuspješno. Utakmica je završila 2 – 0 pobjedom Splićana.

Tako Istra 1961 nastavlja svoju lošu tradiciju. Teško je bilo očekivati da će Puležani iznenaditi, no imali su nekoliko dobrih situacija dok je rezultat bio 0 – 0. Jedna od njih je i prilika kada je Gržan izbio sam pred Posaveca te mu je lopta pobjegla u out. Istru 1961 čeka još teža utakmica u sljedećem kolu, kada na Aldo Drosinu dolazi aktualni prvak – Dinamo iz Zagreba.

NK Hajduk: Posavec, Čolina ( od 86′ Tahiraj), Mujakić, Dimitrov ( od 79′ Ismajli), Jakoliš ( od 46′ Todorović), Čuić ( od 66′ Nejašmić), Jurić, Jradi, Caktaš, Dolček ( od 46′ Brnić), Gyurcso

Istra 1961: Majkić, Bosančić, R. Paez, Tomašević, Obeng, Blagojević, Lončar ( od 86′ O. Paez), Lisica ( od 66′ Rufati) , Gržan, Guzina ( od 90′ Bibić), Sane ( od 87′ Sadiku)

Pin It on Pinterest