45. Trka na prstenac održat će se 23. kolovoza u 17 sati na trkalištu u Barbanu

Objavljena imena konjanika za 45. Trku na prstenac

Na jučerašnjoj konferenciji za medije najavljen je program 45. Trke na prstenac u Barbanu te su se predstavnicima medija obratili Dalibor Paus, predsjednik društva Trka na prstenac, Milio Grabrović, vođa konjanika, Danijel Učkar predsjednik Časnog suda i tajnik društva Trka na prstenac Aldo Osip. Tradicionalna Trka na prstenac održat će se od 21. do 23. kolovoza na barbanskom Gradišću u nazočnosti brojnih gostiju i uzvanika iz hrvatskog političkog i gospodarskog života. 

„U Barbanu je sve spremno za 45. Trku. Iako će se ove godine održati u izmijenjenim okolnostima, tradicija se nastavlja i njeguje. Zbog epidemioloških mjera, podijelit će se posjetiteljima besplatne ulaznice kako bi se lakše kontrolirao ulaz te održao red na gledalištu,“ naglasio je predsjednik Društva Trka na prstenac Dalibor Paus. 

Organizator je uputio poseban apel ljubiteljima ove barbanske tradicije, da dođu ranije, barem oko 16 sati, ne bi li se spriječilo stvaranje nepotrebne gužve. Sjedišta na tribinama bit će  postavljena na propisnoj udaljenosti, dok će gledatelji, s lijeve strane trkališta, u pineti, imati dovoljno prostora da budu na distanci, s obzirom da će ove godine biti propušten manji broj.  

Centralno mjesto ovogodišnjeg programa zauzimaju Trka za viticu u subotu i Trka na prstenac u nedjelju. Obje trke počinju u 17 sati na barbanskom Gradišću. 

Službeno otvorenje programa 45. Trke započinje podizanjem zastave u 20.30 sati u petak, 21. kolovoza. Tada se čitaju imena svih 16 konjanika koji su zaslužili da ove godine sudjeluju na Trci. Nakon podizanja zastave, uslijedit će premijera filma pod nazivom „30 sekundi“ koji donosi osobne doživljaje četiri konjanika, sudionika Trke na prstenac. Promocija romana autora Branka Blažine „Otisci potkova“ uslijedit će nakon projekcije. Roman je također vezan tematski uz barbansku manifestaciju.

25. Trka za viticu održat će se u subotu u 17 sati na Gradišću i nakon toga uslijedit će noćno gađanje glinenih golubova. 

U nedjelju se održava 45. Trka na prstenac. Ove godine moći će se pratiti i uživo, prijenos na HRT-u. „Ovo je jedan veliki iskorak za našu Trku jer će na taj način barbanska Trka na prstenac postati prepoznatljiva na području cijele Hrvatske,“ izjavio je Paus.

Vođa konjanika Grabrović predstavio je svih 16 konjanika koji su ove godine uspjeli proći kvalifikacije i ući u društvo odabranih. Njihove vještine možete pogledati u subotu i nedjelju, nadolazeći vikend. “Želio bih se zahvaliti svim konjanicima, Izvršnom odboru i svim članovima koji sudjeluju u organizaciji Trke na prstenac. Od 22 konjanika koliko ih se prijavilo, odabrano je njih 16 te vas sve pozivam da njihovu formu pogledate već na zadnjem treningu koji će se održati u Barbanu s početkom u 17 sati,“ najavio je Grabrović.

Ovogodišnjih 16 konjanika za obje trke jesu: Milio Grabrović, Andrej Kancelar, Kristijan Kancelar, Luka Kancelar, Silvio Učkar, Gvido Babić, Goran Špada, Aleksa Vale, Petar Benčić, Stefano Osip, Antonio Osip, Toni Uravić, Matteo Rojnić, Bruno Celija, Daniel Broskvar i Nandi Radola.

Ovogodišnji program neće nuditi zabavni dio, no tradicija se nastavlja i u ovim izvanrednim uvjetima uz veliku podršku svih sponzora i medija. Upravo se na kraju konferencije organizator i zahvalio glavnom ovogodišnjem sponzoru HEP d.d., a zatim Fortenova grupi te tvrtkama Rudan d.o.o. i A.B.S.  

Sponzor nagrade pobjednika Trke za viticu u subotu je tvrtka ABS d.o.o., a nagrada iznosi 10.000 kuna. Nagradu za pobjednika nedjeljne Trke u nedjelju osigurala je trvtka Rudan d.o.o. i to u iznosu od 30.000 kuna. 

Pratite Trku na:

https://www.facebook.com/trkanaaprstenac/

Pin It on Pinterest