Slavodobitnik 25. Trke za viticu je Milio Grabrović

Jučer je održana 25. Trka za viticu kao uvertira za 45.Trku na prstenac.

Trka za viticu se već 25 godina održava u subotu pred Trku na prstenac. Pobjedu ovogodišnje Trke za viticu izborio je Milio Grabrović s ukupno 6 bodova.

U prvom trku pogodio je 1 punat, u drugom trku 2 punta, a u trećem trku je pogodio u sridu te tako osvojio 3 punta. Ukupan zbroj od 6 punti mu je donijelo večerašnju pobjedu. Grabrović je ovogodišnju titulu slavodobitnika Trke za viticu osvojio na konju Ulika vlasnika Ivana Terlevića, a uz važnu podršku kopljonoše Alda Pausa. 

Slavodobitnik Vitice dobio je nagradu sponzora tvrtke ABS d.o.o. u iznosu od 10.000 kuna, a predsjednik Društva Trka na prstenac Dalibor Paus uručio odnosno „nataknuo“ prsten (viticu) na koplje kao posebnu nagradu. Viticu je izradila Zlatarna David.

Časni sud 25. Trke za viticu činili su njegovi članovi: predsjednik Danijel Učkar te Marino Broskvar i Marijo Kožljan. Podizači prstenca današnje Vitice bili su Renco Kolić i Bruno Kožljan, a svirci na roženice bili su Leonardo Rojnić i Mihal Glavaš. Za 25. Trku za viticu karetu je vozio Milan Jurković, a vođa kopljonoša je bio Sandi Maurić. 

Program u Barbanu se nastavlja još danas s centralnim događajem 45. Trkom na prstenac koja počinje u 17 sati na trkalištu Gradišće. Da li će biti više sreće za sve konjanike koji sudjeluju na Trci na prstenac?

Ukoliko želite Prstenac pratiti sutra udobno smješteni u svojim domovima, uključite se u direktan prijenos na Drugom programu Hrvatske televizije s početkom u 17:15 sati.

Trka na prstenac održava se pod pokroviteljstvom predsjednika Republike.

Pratite Trku i na:

https://www.facebook.com/trkanaaprstenac/http://trkanaprstenac.hr/

Pin It on Pinterest