Slavodobitnik Trke na prstenac je Antonio Osip

Spoj konjičkih vještina i snage prekrasnih životinja očarao je publiku i ove godine na barbanskom Gradišću.

Najuspješniji s rezultatom od sedam punta bio je Antonio Osip koji je nakon prvog trka pogodio jedan punat, zatim u drugom trku sridu – tri punta, te u zadnjem, trećem trku također u sridu i tako osvojio još tri punta.  Današnji dan bio je izuzetno sretan za Osipa, a do pobjede je došao uz asistenciju kopljonoše Jure Pausa, a jašući na konju imena Quarz.

Uvaženi gosti, uzvanici te brojni ljubitelji Prstenca pozdravili su pljeskanjem i ovacijama ovogodišnjeg pobjednika.

Antonio Osip je do sada sudjelovao na četiri trke, tako da je mu je ovo bio peti nastup i prva pobjeda.

Nakon završetka trke, zajedno s vođom konjanika Miliom Grabrovićem, pristupio je proglašenju i uručivanju nagrada. Predstavnik trvtke Rudan d.o.o. uručio je Antoniju nagradu u visini od 30.000 kuna. Osip je ovogodišnji nositelj prijelazne nagrade Ptica prstenac i prijenosnog štita, a bio je tu i prigodni dar za slavodobitnika.

“Jučerašnji program uljepšali su svojim sudjelovanjem i nastupima Barbanske mažoretkinje, limena glazba Lovran, folklorna društva KUD Barban i FD Pazin.   Za glazbenu najavu na Trkalištu zaslužni su bili Željko Glavaš i Mihael Glavaš na roženicama. Podizači prstenca su bili, Darko Kolić i Bruno Kožljan, a vozač karete Milan Jurković.”

Časni sud je i danas bio u sastavu: Danijel Učkar – 2 puta slavodobitnik trke i u Časnom sudu od 2011. godine, Marino Broskvar – sudionik na prvoj trici 2000. godine dok je u Časnom sudu od 2016. godine te Mario Kožljan – također dva puta slavodobitnik Trke, a u Časnom sudu je od 2011. godine.

Ovogodišnja tradicionalna manifestacija održana je zahvaljujući brojnim trvtkama koje su podržale Trku. Posebne zahvale idu glavnom sponzoru HEP-u d.d., Fortenova grupi te tvrtkama Rudan d.o.o. i A.B.S. 

Ljubitelji konjičkih natjecanja i tradicije mogli su pratiti Trku na prstenac iz svojih domova gledajući direktan prijenos na Drugom programu Hrvatske televizije ili livestreaming na službenoj facebook stranici zahvaljujući Medvid produkciji d.o.o. iz Pule.

Trka na prstenac održana je pod pokroviteljstvom predsjednika Republike.

Pin It on Pinterest