Grad Pula donirao zaštitne maske Domu za djecu Ruža Petrović

Domu za djecu Ruža Petrović Grad Pula donirao je 100 platnenih maski u povodu početka nove školske godine koja započinje u ponedjeljak, 7. rujna 2020. godine.

Donaciju korisnicima Doma uručila je zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci u pratnji pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Pule Elvire Krizmanić Marjanović, te je tom prigodom učenicima zaželjela sretnu i uspješnu školsku godinu.

„Draga djeco, počinje nova školska godina i želim vam da i ubuduće budete vrijedni u školi i ostvarujete lijepe rezultate koji će vam omogućiti sigurnu i sretnu budućnost. Vjerujem da će vam naša današnja donacija zaštitnih maski biti dobrodošla“, rekla je zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci te dodala kako je zaštitne maske izradila pulska tvrtka Tekop Nova, ustanova za zapošljavanje osoba s invaliditetom.

Davorka Belošević, ravnateljica Doma za djecu Ruža Petrović zahvalila se na donaciji rekavši kako je pred ovom ustanovom socijalne skrbi puno izazova s početkom nove školske godine te da su platnene maske u ovom trenutku tražene i dobrodošle.

U Dječjem domu Ruža Petrović usluge skrbi izvan vlastite obitelji pružaju se djeci bez roditelja, djeci koju roditelji zanemaruju ili zlorabe svoje roditeljske dužnosti, djeci i mlađim punoljetnim osobama kada je to iz drugih razloga u njihovu interesu, djeci čiji roditelji nisu u mogućnosti privremeno brinuti o njemu zbog neriješenog stambenog pitanja, bolesti i sličnih zlosretnih okolnosti.  Djelatnost Doma je  pružanje skrbi izvan vlastite obitelji  djeci i mladima u dobi od 7. do 21. godine.

Dom pruža socijalne usluge smještaja, poludnevnog i cjelodnevnog boravka, organizirano stanovanje uz povremenu podršku i organizirano stanovanja uz sveobuhvatnu podršku, savjetovanje i pomaganje primarnih, posvojiteljskih i udomiteljskih obitelji i savjetovanje i pomaganja pojedincu, djeci koja su izašla iz skrbi i djeci koja se nalaze u udomiteljskim obiteljima.

Pin It on Pinterest