Istra 1961 na Drosini poražena od konkurenta!

Piše: Stefan Bošnjak

Istra 1961 vs Varaždin 0 – 1

Nakon tri “najteže” utakmice Istre 1961, danas su Puležani na Drosini dočekali konkurenta za opstanak u ligi – Varaždin. Bila je to utakmica u kojoj se ponavljaju iste situacije iz prošle sezone. Istra uspijeva stvoriti prilike, no u ključnim trenutcima te prilike ne uspijevaju pretvoriti u golove. Varaždin je pobjedio golom Senića koji je bio najviši u skoku nakon ubačaja iz kuta.

Krenimo redom, utakmica je započela dosta otvoreno sa obje strane. U 9’ velika prilika za Istru. Lončar se našao u šesnaestercu gostiju te pucao, a Zelenika odlično obranio. Par minuta kasnije, u 12’ Sane vara obrambene igrače Varaždina te ulazi u kazneni prostor, a zatim puca no malo pored gola. U 24’ Tomašević se našao sam u kaznenom prostoru gostiju nakon ubačaja sa desne strane, no I on puca pored gola. Dvije dobre prilike Istre. U 37’ Drožđek je pokušao gađati suprotni kut gola Majkića, no lopta od bloka odlazi u korner.  Upravo iz tog kornera Varaždin dolazi do vodstva. Najviši u skoku je Matej Senić koji posprema loptu u mrežu. Istra uzvraća u 41’ kada Guzina pravovremeno ulazi u šesnaesterac te puca, no Zelenika ponovno odličan.

U drugome poluvremenu, prva prilika pripala je gostima. Benko je u 49’ pucao snažno, a Majkić obranio. Do novoga uzbuđenja čekalo se do 77’ kada mladi Lisica pokušava iz kosa, no lopta ide pored gola. U 82’ mogla je Istra izjednačiti kada se Hujber našao u kaznenom prostoru no nije uspio kontrolirati loptu pa je njegov udarac otišao visoko preko gola. Gosti su uzvratili u 84’ preko Drožđeka koji je u kombinaciji sa Delićem sa desetak metara pucao malo pored gola. Do kraja utakmice Puležani nisu uspjeli izjednačiti, te je na semaforu ostalo 0 – 1.

Puležani sljedeću utakmicu igraju u gostima kod Gorice. Utakmica sa Goricom igra se 19.09.2020. sa početkom u 17:00h.

Istra 1961: Majkić, Hujber, Gonzales, Paez, Gržan, Galilea, Guzina, Lončar( od 55’ Fuentes), Tomašević ( od 85’ Perić – Komšić), Sane ( od 70’ Lisica), Blagojević ( od 71’ Ivančić).

NK Varaždin: Zelenika, Memija ( od 73’ Petković), Drožđek ( od 78’ Skorup), Urata, Senić, Kolarić, Obregon ( od 46’ Benko), Đurasek, Novoselec ( od 17’ Grgec), Stolnik, Mehdikhani ( od 73’ Delić).

Pin It on Pinterest