U subotu, 26. rujna u Puli uručenje certifikata Proizvod hrvatskog seljaka

Svjetski dan turizma uz dodjelu certifikata Proizvod hrvatskog seljaka ove će se godine obilježiti u subotu, 26. rujna 2020. godine na pulskoj Tržnici. Najavili su to na današnjoj konferenciji za novinare zamjenik gradonačelnika Grada Pule Robert Cvek, direktorica Turističke zajednice Grada Pule Sanja Cinkopan Korotaj i direktor Tržnice d.o.o. Renato Perc.

„I u ovim okolnostima Istarska županija i Grad Pula pokazali su se kao prvaci turizma u Hrvatskoj što prvenstveno treba zahvaliti svim turističkim djelatnicima, našim institucijama, a u ovom slučaju i našim vrijednim proizvođačima. Kvaliteta ponude Istre prepoznata je u Hrvatskoj i šire u svijetu i na ovaj način svi zajedno doprinosimo da bude još kvalitetnija i naravno da se rezultati, koji se ostvaruju, ponavljaju i poboljšavaju iz godine u godinu“, rekao je zamjenik gradonačelnika Pule Robert Cvek zahvalivši lokalnim proizvođačima na doprinosu da gastronomija Pule i Istre bude prepoznata i svojevrstan mamac za goste iz Hrvatske i cijelog svijeta.

Ujedno je izrazio nadu da će iduće godine okolnosti s epidemijom koronavirusa biti bolje te kako će turistička sezona 2021. godine ipak biti uspješnija od ovogodišnje.

Udruga hrvatskih tržnica osmislila je projekt dodjele certifikata lokalnim poljoprivrednicima, a pulska tržnica se prije devet godina uključila u taj projekt te svake godine certificiraju  poljoprivrednike čime dokazuju kako upravo ti poljoprivrednici uzgajaju voće i povrće u okolici Pule.

„Na taj način želimo privući sugrađane i kupce da kupuju zdravo i da kupuju lokalno jer su to proizvodi koji su jučer ubrani na našim njivama i već danas se prodaju na pulskoj tržnici“, kazao je direktor Tržnice d.o.o. Renato Perc.

Svjetski dan turizma (27. rujna) ove se godine održava pod geslom Tourism & rural development / Turizam i ruralni razvoj.

„Tom temom željelo se naglasiti da turizam ima jedinstvenu sposobnost da vodi kompletan ekonomski razvoj. Turizam je taj koji pokreće dijelove Istre koja nisu turistička središta i veliki gradovi na način da se koriste njihovi proizvodi, da se očuva kulturna baština i tradicija proizvodnje, ali i konzumacije te se na taj način postiže razvoj tih dijeliva Istre. Upravo spoj turizma i ruralnog Svjetska turistička organizacija ove je godine željela naglasiti i promovirati“, zaključila je direktorica Turističke zajednice Grada Pule Sanja Cinkopan Korotaj.

Ove godine uručenje certifikata Proizvod hrvatskog seljaka obilježit će se prigodnim programom na pulskoj Tržnici u subotu, 26. rujna od 10 do 13 sati uz Sergija Valića, a program dodjele vodit će gastro znalac Budimir Žižović Žižo. Certifikat lokalnog proizvođača dobit će 21 poljoprivrednik.

Pin It on Pinterest