Eko-akcija čišćenja pulskog akvatorija i priobalja

U organizaciji Grada Pula, Turističke zajednice grada Pule, Zajednice tehničke kulture Pula i Hrvatskog Crvenog križa – volonteri,  u subotu, 10. listopada od 10 -13 sati , dvadeset i petu  godinu za redom održana je  eko-akcija čišćenja pulskog akvatorija i priobalja, ove godine  na području  uvale Zonchi.

Zbog epidemioloških mjera u akciji je ove godine sudjelovao  manji broj sudionika nego uobičajeno te ih je bilo 40-tak.  Akciju čišćenja podmorja koordinirao je Ronilački savez Istarske županije uz sudjelovanje 12  ronioca iz pulskih ronilačkih  klubova.

Uz ronioce sudjelovali su i volonteri Crvenog križa Pula koji  su sakupljali otpad na priobalju a  vreće s izronjenim otpadom odlagali  na  suho  koje su potom pokupili djelatnici Pula Herculanee.

U akciji je također  sudjelovao MUP Pula koji  je održao  prezentaciju nacionalnog edukativnog programa “Zdrav za 5”  o važnosti osvješćivanja mladih i ostalih o štetnosti utjecaja alkohola, droge i kocke na ljudski organizam.

Akcijom čišćenja podmorja sakupljeno je 10 kubika otpada iz podmorja i obližnjih zelenih površina uz obalno područje.  Prikupljeno je ponajviše guma, naplavina te staklene i plastične ambalaže.

Svim učesnicima akcije organizator je osigurao zaštitnu opremu za prikupljanje otpada i majice sa logom eko akcije a po završetku organizator je  počastio sve sudionike toplim obrokom.

Odgovori

Pin It on Pinterest