U tjednu otvorenja Dječjeg kreativnog centra besplatne predstave Teatra Naranča

U tjednu otvorenja obnovljenog Dječjeg kreativnog centra, mnogima poznatog kao nekadašnji Pionirski dom, Grad Pula – Grad prijatelj djece najmlađim sugrađanima poklanja niz besplatnih predstava u izvedbi glumaca Teatra Naranča. Od 19. do 23. listopada kazališna publika moći će pogledati 5 predstava i 10 izvedbi u moderno uređenim i opremljenim prostorima Teatra Naranča u sklopu Dječjeg kreativnog centra.

Prva na redu „Vitez željeznog srca“ prigodno će se održati na dan otvorenja Dječjeg kreativnog centra, u ponedjeljak, 19. listopada. Ova zanimljiva i duhovita priča smještena je u razdoblje kada su romantika i ljubav bili pojmovi koji pokreću svijet.

„Uz zabavne songove, živopisne i razigrane scene, ova će predstava zabaviti i djecu i odrasle i nikoga neće ostaviti ravnodušnim“, poručuju iz Teatra Naranča.

U utorak, 20. listopada 2020. godine odigrat će predstavu „Prometna džungla“. Riječ je o predstavi edukativnog karaktera namijenjenoj djeci jer ih upoznaje s prometnim situacijama u kojima se kao najugroženiji sudionici nađu na putu do škole, te ih priprema za samostalno, sigurno i odgovorno sudjelovanje u prometu.

Srijeda, 21. listopada 2020. godine rezervirana je za predstavu na talijanskom jeziku „Pale solo al mondo“ nastalu prema omiljenoj dječjoj slikovnici Pale sam na svijetu.

Pale se budi u svijetu bez buke, otkriva da je sam kod kuće i ubrzo otkriva da je i vani, ulica, autobusi, supermarket, trgovina igračaka … sve prazno. Živjela sloboda! Pale misli da može raditi sve što želi, voziti kamion, ukrasti sav novac iz banke, kupiti sve što poželi. Ali koliko dugo može trajati ova sreća? Predstava šalje edukativnu poruku kako je materijalno beskorisno, svijet tužan, ako ga nemate s kime podijeliti.

„Tri sestre“ na programu Teatra Naranča planirane su za četvrtak, 22. listopada 2020. godine.  „Sestrinska ljubav je nešto posebno, no postoji razdoblje u životu kada ta ljubav nije idilična. To je ono vrijeme kada je jedna sestra prevelika da bude mala, a mlađa sestra premala da bude velika. Upravo u to vrijeme događa se radnja naše predstave “Tri sestre”“, najavljuju iz Teatra Naranča

U petak, 23. listopada 2020. godine publika na kazališnim daskama Teatra Naranča u Dječjem kreativnom centru imat će prilike uživati u predstavi „Hrvatska bajkovnica“ u kojoj u školi u koju idu Kiki i Viki djeca baš ne vole čitati. Upravo zato je Viki od svoje učiteljice dobila zadatak napraviti predstavu za kraj školske godine. Ali ne bilo kakvu predstavu već onu zbog koje će djeca zavoljeti lektiru.

U ovoj ovoj predstavi Teatra Naranča doznajte tko je Regoč, zašto je Kiki glumio žabu te jesu li uspjeli napraviti predstavu zbog koje će djeca zavoljeti lektiru.

Od ponedjeljka, 19. listopada do petka, 23. listopada 2020. godine u Teatru Naranča predstave će se prikazivati u 18.00 i 19.30 sati.

Mjesta je prethodno potrebno rezervirati na 095 5222505 ili teatar.naranca@gmail.comjer je broj ograničen zbog poštivanja epidemioloških mjera.

Odgovori

Pin It on Pinterest