Istra 1961 se sa „petardom“ vraća kući

Slaven Belupo vs Istra 1961 5 – 1

Piše: Stefan Bošnjak         

U sklopu 8. Kola 1. HNL, Istra 1961 otputovala je put Koprivnice na gostovanje kod Slaven Belupa. Utakmicu je obilježila velika pobjeda Koprivničana od 5-1, no i prva dva pogodka koja su bila gotovo identična.

U 7′ prva prilika pripala je momčadi Slavena. Glavčić je odapeo sa dvadesetak metara, no njegov udarac odlazi pored gola. U 11′ uzvraća Istra. Ivančić je ostavio jednu povratnu loptu za Slavka Blagojevića koji puca snažno no golman Belupa brani. U 15′ dvije odlične prilike za domaćine. Prvo je Etoundi pokušao petom no to su nogometaši Istre očistili, a par sekundi kasnije stoper Božić također puca no i to su uspjeli zaustaviti nogometaši Istre 1961. Minutu kasnije Sane ubacuje sa desne strane na glavu Špoljarića koji ne zahvaća loptu na najbolji način te Filipović sa lakoćom brani. Utakmica bogata prilikama u ranoj fazi utakmice. U 19′ Sane je pokušao pucati slabijom nogom, no njegov udarac bio je preslab da bi ugrozio vrata domaćina. Uslijedila je stanka do 30′ kada Slaven Belupo dolazi do vodstva. Iz slobodnog udarca sa otprilike tridesetak metara ubacio je Glavčić, a Božić glavom sa lakoćom pogađa za 1 – 0. U 39′ Goda je izašao sam pred Majkića, no golman Istre zaustavlja njegov pokušaj. U sudačkoj nadoknadi, nogometaši Istre 1961 primaju gotovo identičan pogodak. Glavčić je ubacio sa gotovo iste pozicije kao kod prvoga gola, a ponovno Božić utrčava te ponovno glavom postiže svoj drugi pogodak. U 48′ sudačke nadoknade, Ivančić je pokušao volejem no lopta odlazi preko gola.

Već na početku drugoga poluvremena, kazneni udarac za Slaven Belupo. Rukom je igrao Paez, a glavni sudac utakmice pokazuje na bijelu točku. Ivan Krstanović sa lakoćom pogađa za 3 – 0. U 54′ Istra je pokušala smanjiti prednost gostiju preko Kima koji glavom puca nakon ubačaja, no Filipović odlično brani. U 59′ Ivančić je bio najbliže pogodku za Istru. Hujber je ubacio sa desne strane za Ivančića koji je pucao, no Filipović brani te se od njega loptija odbija u vratnicu. Osveta je stigla minutu kasnije, kada je Glavčić „izvozao“ obranu Istre te poentirao za 4 – 0. U 67′ Vuk se našao sam u kaznenom prostoru, no Filipović odličnom obranom čuva mrežu domaćina. U 72′ Lisica ubacuje sa desne strane za Guzinu koji glavom puca ravno u Filipovića. U 74′ Majkić spriječava Knolla u pokušaju da zabije peti pogodak za Koprivničane. U 78′ Koprivničani su zabili i peti gol. Samo što je ušao u igru, Boakye se snašao u kaznenom prostoru, okrenuo te pucao i pogodio za 5 – 0. U 82′ Boakye je nadskočio obranu Istre pa pucao preko gola. Dino Halilović je u 83′ primio jednu loptu u kaznenom prostoru, no iz vrlo izgledne pozicije promašuje cijeli gol. Utješni gol postigla je Istra u 85′ Vuk je nakon ubačaja Navarra pospremio loptu u mrežu. U 90′ Božić ponovno glavom puca, a Majkić je obranio njegov udarac. Utakmica je završila velikom pobjedom 5-1 za Slaven Belupo.

Svoju sljedeću utakmicu Istra 1961 igra na Aldo Drosini protiv Osijeka. Utakmica sa Osijekom igra se 24.10.2020. sa početkom u 15h.

NK Slaven Belupo: Filipović, Božić, Goda ( od 76′ Zirdum), Mlinar ( od 76′ Van Bruggen) , Etoundi ( od 43′ Knoll), Bačelić-Grgić, Glavčić ( od 64′ Brković), Paracki, Soldo, Lulić, Krstanović ( od 76′ Boakye)

NK Istra 1961: Majkić, Hujber, Rafa ( od 62′ Navarro), Kim, Sergi, Sane ( od 62′ Lisica), Blagojević, Ivančić ( od 76′ Halilović), Vuk, Gržan ( od 76′ Lončar), Špoljarić ( od 62′ Guzina)

Odgovori

Pin It on Pinterest