Predstavnici Grada Pule i Istarske županije razgovarali s resornom ministricom Natašom Tramišak o mogućnostima financiranja iz EU fondova

Zamjenik gradonačelnika ujedno i čelnik ITU Provedbenog tijela Pula Robert Cvek i zamjenik župana koji obnaša dužnost župana Fabrizio Radin u ponedjeljak, 19. listopada 2020. godine u pulskoj Komunalnoj palači održali su radni sastanak s ministricom regionalnog razvoja i fondova Europske unije Natašom Tramišak i ravnateljem Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU Tomislavom Petricom. Na rastanku se razgovaralo o mogućnostima za povlačenje sredstava iz EU fondova u nadolazećem novom ciklusu financiranja te o ulaganjima u sljedećoj financijskoj perspektivi.

Zamjenik gradonačelnika i čelnik ITU Provedbenog tijela Pula Robert Cvek i zamjenik župana Fabrizio Radin izvijestili su ministricu Tramišak oprojektima koje su Istarska županija i gradovi kandidirali za sufinanciranje sredstvima europskog Mehanizma za oporavak i otpornost.

Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak pohvalila je Grad Pulu kao jedan od prvih gradova u Hrvatskoj koji je prepoznao važnost sinergije s okruženjem za budući razvoj.

„Još jednom smo pokazali da smo u vrlo kratkom vremenu spremni odgovoriti na sve izazove te kvalitetno pripremiti projekte koji praktički već sutra mogu krenuti u realizaciju. ITU mehanizam natjerao je jedinice lokalne samouprave na još bolju suradnju, ali rezultat je to i uspješne suradnje lokalne razine s državom“, rekao je Radin te izrazio nadu i u nastavak uspješne suradnjena državnoj razini.

Zamjenik gradonačelnika Cvek pojasnio je kako se radi se o investicijama koje su vrlo važne za Istru.

„Istra u više navrata dokazala da je lokomotiva razvoja čitave Hrvatske te da napredak Istre koristi čitavoj zemlji. Kako je riječ o izuzetno bitnim investicijama očekujemo da Vlada to prepozna i uvrsti ih u nacionalni program ulaganja i reformi koji će biti upućen u Bruxelles“, očekuje Cvek.

Sastanku su prisustvovali i pročelnik Ureda Grada Aleksandar Matić te voditelj Odsjeka za provedbu ITU mehanizma Damir Prhat.

Odgovori

Pin It on Pinterest