Upriličen tradicionalan prijem za jubilarne darivatelje krvi

U povodu Dana darivatelja krvi zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci primila je danas, 22. listopada 2020. godine u Zajednici Talijana Circolo jubilarne darivatelje krvi.

Prijemu su nazočile ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Pula Jasna Vekić, predsjednica Gradskog društva Crvenog križa Pula dr. Lorena Lazarić Stefanović i voditeljica zdravstvenih programa pri Gradskom društvu Crvenog križa Pula Helena Vidović.

U ime Gradskog društva Crvenog križa Pula Jasna Vekić zahvalila se svim darivateljima krvi, liječnicama i djelatnicima Crvenog križa koji godinama rade na ovom plemenitom činu. „Niste svjesni što svojim darivanjem krvi činite. To je velika stvar, jednostavno u hitnim situacijama kada je ljudski život u pitanju, ne postoji zamjena za krv. Hvala vam svima za „rijeku“ krvi koju zajednički dajete“ rekla je Vekić.

„Ovo je događaj do kojeg posebno držim i izuzetna mi je čast biti s vama. Zahvaljujem Crvenom križu koji je unatoč COVIDU 19 uspio organizirati da se nađemo te da i ove godine pošaljemo poruku i drugima da se odluče darivati krv, da učine nešto plemenito za sebe i svoje bližnje što nam je kao zdravim pojedincima i dužnost da doprinesemo zajednici“ rekla je zamjenica gradonačelnika Puh Belci te je pozvala i poslodavce, koji se žele promovirati kao društveno odgovorni, da potaknu svoje djelatnike na davanje krvi.


„I ja sam darivateljica 5 doza krvi i često to s ponosom ističem te još jednom pohvaljujem sve vas koji imate veliko srce i dajete preko sto doza krvi. Želim svima puno zdravlja i dobre krvi“ poručila je Puh Belci.

Dr. Lorena Lazarić Stefanović je uz zahvale davateljima istaknula slijedeće: „Meni kao liječniku, u mojem srcu imate posebno mjesto i važno mi je da danas budem s vama. U ovoj kriznoj situaciji borbe s koronom, između vas i pandemije možemo povući paralelu. Protiv pandemije borimo se poštovanjem i brigom o sebi i drugima, a vi to radite već niz godina i od svih vas možemo naučiti da ljubav i briga o bližnjemu pomaže u svim planovima života“, rekla je Lazarić Stefanović.


Zatim su darivateljima uručene prigodne zahvalnice u znak priznanja za nesebično davanje i doprinos potrebitima.
Inače, Dan darivatelja krvi obilježava se 25. listopada svake godine u spomen na prvo organizirano prikupljanje krvi širom Hrvatske 25. listopada 1953.
Jubilarni darivatelji krvi i krvne plazme za 2020. godinu:

50 darivanja krvi: Bedalov Jure, Bubić Dorijano, Burić Mauro, Cetina Zlatko, Drageljević Mirko, Juričić Mile, Kalister Alen, Maksić Davor, Miškić Milorad, Petrović Milomir, Rogošić Ognjen, Sabo Ivan, Sučić Tomislav, Zarić Milisav, Zukanović Jasmin, Zule Tomislav

75 darivanja krvi: Kršulj Alen, Moravac Zoran
100 darivanja krvi: Bašlin Zlatko, Kontošić Igor, Novljaković Esnaf, Savić Robert, Tadić Bosiljko
125 darivanja krvi: Šabić Kemal

Odgovori

Pin It on Pinterest