I u promijenjenim okolnostima potrebno je omogućiti kontinuitet manifestacija u Istri

HGK – Županijska komora Pula i HOK – Obrtnička komora Istarske županije organizirale su ovaj tjedan okrugli stol s poslovnim subjektima koji se bave organiziranjem sajmova i evenata u Istri s ciljem razmjene informacija o tome kako je u potpunosti poremećen način rada te rasprave o budućnosti poslovanja.

Organizatori sajmova i evenata čine važan segment gospodarskih aktivnosti u Istarskoj županiji, a okupljaju više od 200 mikro, malih i srednjih poduzeća te obrta u Istri. Procjenjuje se da je u industriju manifestacija i događaja u Istarskoj županiji uključeno više od 1.500 zaposlenih koji su već početkom ožujka prestali s poslovanjem. Pritom poslovni subjekti u ovom segmentu surađuju s predstavnicima niza drugih djelatnosti kao što su: usluge opremanja prostora i najma opreme, catering usluge, fotografi, cvjećari, dekorateri, animatori i mnogi drugi, a kojima je zbog nemogućnosti održavanja evenata također ugroženo poslovanje.

Svi sajmovi i eventi koji se odvijaju u Istarskoj županiji, neovisno o tome jesu li im organizatori poslovni subjekti ili gradovi i općine uvelike doprinose jačanju gospodarske snage te pozicioniranju Istre i kao gastro destinacije, rekla je Jaklin Majetić.

Sudionici okruglog stola uputili su apel prema turističkim zajednicama i jedinicama lokalne samouprave, koje su podupiratelji i nositelji manifestacija da se pronađu mogućnosti da se takve manifestacije ipak održe u promijenjenim, datim okolnostima, kako bi se organizatorima sajmova i evenata omogućilo da se „održe u životu“.

Odgovori

Pin It on Pinterest