Alen Gržinić novi predsjednik Kluba mladih IDS-a

PAZIN – Alen Gržinić novi je predsjednik Kluba mladih IDS-a, odlučeno je na sinoć održanom XV. Saboru Kluba mladih IDS-a u pazinskom Spomen domu. Na Saboru je izabrano novo vodstvo mladih IDS-a, koje čine potpredsjednici Antonela Pamić, Luka Pilipović i Gianluca Draguzet te članovi predsjedništva Ivana Lovrić, Valentino Flego, Iva Zajc, Tea Cvek, Bruno Jurada, Ivan Rabar, Lea Štifanić i Ivana Ladavac. Za glavnu tajnicu izabrana je Sara Mužina

Zahvalivši se svim fiducijarima na ukazanom povjerenju, novoizabrani predsjednik KM IDS-a Alen Gržinić u svom nadahnutom govoru istaknuo je zašto bi se danas mladi uopće htjeli baviti politikom. 

– Angažiranjem mladih ali ne i njihovim uključivanjem u donošenju odluka gubi se sam interes mladih za politikom. S druge strane, ako ih se uključi i sluša, dobivamo visoko motivirane ljude koji žive za ono što rade!, kazao je Gržinić, dodajući: 

– Mladi, vjerojatno kao nikad dosad, imaju različite prioritete. Više od promašenih ideoloških rasprava, njih zanimaju obrazovanje, klimatske promjene, nove tehnologije i poslovi budućnosti. To su teme koje će biti u fokusu našeg budućeg rada i oko kojih pozivam sve mlade da nam se pridruže.

Novoizabrani predsjednik KM IDS-a poručio je da će se program Kluba mladih konstantno nadopunjavati, a u tom procesu dobrodošli su, uz članove i simpatizere, apsolutno svi!

Dosadašnji predsjednik Kluba mladih Marin Lerotić zahvalio se svima na podršci koju je uživao tijekom dosadašnjeg mandata, ali i na doprinosu stotina i stotina mladih u kreiranju, odnosno provedbi politika za mlade. 

– Zajedničkim snagama uspjeli smo ispuniti najvažniju točku našeg programa, a to je stvaranje progresivnih politika za mlade s ciljem zadržavanja i povratka mladih ljudi u Istru, još uvijek jedinu regiju s pozitivnom migracijom u Hrvatskoj, istaknuo je Lerotić te je naglasio kako je 16 godina od svog osnutka „Klub mladih IDS-a živ organizam koji okuplja entuzijaste, mlade s idejama i voljom za promjene, i ono je što jako važno, to su mladi koji ne pristaju da im netko drugi kroji sudbinu, već žele da ih se sluša! Nama je svaka prepreka dodatna motivacija, a svako „nemoguće“ još jedan izazov!“ 

Potpredsjednik IDS-a Renato Krulčić čestitao je novoizabranom vodstvu i poželio im puno uspjeha u budućem radu. Napomenuo kako su mladi u Istri, iz godine u godinu, sve veći kreatori politika i pokretači razvoja svojih lokalnih zajednica, a IDS stranka koja bezuvjetno vjeruje mladima.  

Na XV. Saboru Kluba mladih sudjelovali su potpredsjednik IDS-a Renato Krulčić, predsjednica Kluba žena IDS-a Ana Pernić, predsjednik IDS-a Pazinštine Emil Daus, predsjednik IDS-a Pazin Davor Sloković, članovi predsjedništva IDS-a Vili Rosanda, Igor Merlić i Celeste Gerometta, glavni tajnik IDS-a Giovanni Sponza te delegati Kluba mladih IDS-a ispred gradskih i općinskih podružnica.

Odgovori

Pin It on Pinterest