Dodijeljen prostor Agroudruzi Maslina Pula

Danas je uz članove i prijatelje udruge, Agroudruga Maslina Pula službeno uselila u  prostore na Trgu I Istarske brigade 1 koje im je dodjelio Grad Pula.

Tom prigodom, riječi zahvale Gradu Puli uputili su predsjednik Agroudruge Drago Kliba i tajnik Tomislav Butorac koji nisu krili zadovoljstvo dodjelom adekvatnog prostora i prepoznavanju vrijednosti rada udruge rekavši kako će se ovim prostorom omogućiti kvalitetniji rad, a prostor će se koristiti za sastanke i edukacije.

Zamjenik gradonačelnika Robert Cvek pozdravio je prisutne i izrazio zadovoljstvo što je Grad Pula imao mogućnost udovoljiti zahtjevu za dodjelom poslovnog prostora. Kazao je kako je dužnost Grada pomagati i podržavati rad udruga. „Siguran sam da će ovaj prostor omogućiti  još aktivniji početak rada koji će biti ispunjen brojnim programima, boljim uvjetima za rad te djelovanje agroudruge i njezinih članova. Istra je regija koja je najuspješnija u proizvodnji maslinovog ulja čemu naši pulski maslinari daju veliki doprinos. Vjerujem i da će dodjela ovog prostora pridonijeti  cjelokupnoj promociji maslinarstva na našem području i uključivanju još većeg broja maslinara“ rekao je Cvek.

Svečanom otvorenju nazočio je u ime Istarske županije pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodno gospodarstvo Ezio Pinzan izrazivši zadovoljstvo što je Grad Pula prepoznao njihov rad i vrijednost maslinara dodjelivši im prostor gdje će moći provoditi aktivnosti te nove članove motivirati da se bave maslinarstvom.Agroudruga Maslina Pula osnovana je u siječnju 2020. godine te okupila maslinare s područja grada Pule na kojem ima između 35.000 i 40.000 maslina;agroudruga ima 51 član tenastupaju na smotrama i osvajaju prestižne nagrade. Ciljevi Agroudruge „Maslina“ su razvoj i unepređenje maslinarstva Pule i okolice, postizanje izvrsnosti u maslinarskoj djelatnosti, očuvanje prirodne baštine i maslinarske tradicije, održivi razvoj prigradskih poljoprivrednih površina te promicanje i omasovljavanje maslinarstva.

Odgovori

Pin It on Pinterest