Zahtjev predsjedniku Vlade RH za odgodu primjene mjere za ugostiteljstvo na području Istarske županije

Istarska županija i svi istarski gradovi uputili su danas predsjedniku Vlade Republike Hrvatske g. Andreju Plenkoviću Zahtjev za odgodu primjene mjere za ugostiteljstvo na području Istarske županije, čiji sadržaj donosimo u nastavku:

            Poštovani gospodine predsjedniče Vlade,

gradonačelnici istarskih gradova te župan Istarske županije traže od Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i od Vlade Republike Hrvatske odgodu primjene mjere za ugostiteljstvo – prema kojoj se obustavlja rad kafića i restorana – na 8 dana, za područje Istarske županije.

Uvažavajući činjenicu o trenutno povećanoj incidenciji novooboljelih u Istarskoj županiji, a istovremeno dnevno prateći mjesta i izvore novozaraženih osoba, smatramo na temelju dostupnih podataka da ugostiteljski objekti nisu i ne predstavljaju epidemiološku ugrozu u ovom trenutku u Istarskoj županiji. Uz sve mjere koje se trenutno provode u toj djelatnosti i uz pojačani nadzor, smatramo da rad ugostiteljskih objekata neće biti osnova za pogoršanje epidemiološke situacije.

Istarska županija je od samog početka pojave epidemije COVID–19 znala pravovremeno reagirati, te niti u jednom trenutku zdravlje naših građana, kao ni gostiju tijekom turističke sezone, nije dovedeno u pitanje. Podsjećamo i kako smo prvi uveli mjeru zatvaranja škola i ugostiteljskih objekata kako bi na samome početku spriječili nekontrolirano širenje zaraze, zbog blizine epicentru zaraze, u susjednoj nam Italiji. Također, napominjemo i kako je Istra postala prva korona – free regija u Hrvatskoj. Sve navedeno govori u prilog tomu da smo od samog početka pa sve do današnjeg dana postupali odgovorno, pravodobno i u skladu s epidemiološkim razvojem situacije.

Stoga, tražimo od Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i od Vlade Republike Hrvatske odgodu provedbe mjere obustave rada ugostiteljskih objekta u Istarskoj županiji na osam dana, tijekom kojih ćemo pratiti situaciju i ukoliko bude potrebno, na vrijeme reagirati kao i do sada.  

            S poštovanjem,

Istarska županija                               Grad Pula-Pola                      Grad Buje-Buie

Zamjenik župana koji                            Gradonačelnik                         Gradonačelnik

obnaša dužnost župana                       Boris Miletić, v.r.                     Fabrizio Vižintin, v.r.

Fabrizio Radin, v.r.

Grad Buzet                                   Grad Labin                           Grad Novigrad-Cittanova

Gradonačelnik                            Gradonačelnik                                       Gradonačelnik Siniša Žulić, v.r.                 Valter Glavičić, v.r.                              Anteo Milos, v.r.

   

Grad  Pazin                             Grad Poreč – Parenzo                 Grad Rovinj-Rovigno

   Gradonačelnik                                   Gradonačelnik                          Gradonačelnik

  Renato Krulčić, v.r.                             Loris Peršurić, v.r.                    Marko Paliaga, v.r.

Grad Umag – Umago             Grad Vodnjan – Dignano

      Gradonačelnik                         Gradonačelnik

      Vili Bassanese, v.r.                Klaudio Vitasović, v.r.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Pin It on Pinterest