Počasni građanin Pule Nikolay Viktorov Općoj bolnici Pula donirao ultrazvučni uređaj vrijedan 400 tisuća kuna

U ponedjeljak, 14. prosinca 2020. godine na stepeništu ulaza u Polikliniku i Laboratorij Opće bolnice Pula održana je svečana primopredaja ultrazvučnog uređaja za trudnice koji je, Službi za ginekologiju i opstetriciju Opće bolnice Pula, uručio višegodišnji donator i počasni građanin Pule Nikolay Viktorov.

Uz donatora, svečanosti su prisustvovali gradonačelnik Pule Boris Miletić, ravnateljica Opće bolnice Pula doc.dr.sc. Irena Hrstić, pročelnik Službe za ginekologiju i opstetriciju Opće bolnice Pula doc.dr.sc. Dragan Belci i glavna sestra Službe za ginekologiju i opstetriciju Opće bolnice Pula Aleksia Matejčić.

„Doista sam sretan i ponosan što u našem gradu živi čovjek poput Nikolaya Viktorova koji je odlučio da će ponovno donirati vrijedan uređaj našoj Općoj bolnici. Hvala vam na tome i drago mi je da je Gradsko vijeće upravo vama dodijelilo titulu počasnog građanina Grada Pule“, rekao je gradonačelnik Boris Miletić.„Prije svega želim zahvaliti pulskoj Općoj bolnici na čelu sa ravnateljicom Irenom Hrstić  koja  je omogućila ispunjenje moje želje da doniram ovaj vrijedan uređaj. Također, zahvaljujem gradonačelniku Borisu Miletiću koji me podržao i omogućio samu donaciju te gospođi Diani Kiršić Rosanda na pomoći u realizaciji ovog lijepog događaja. Siguran sam da će ovaj ultrazvučni skener proizvođača Samsung zauzeti svoje mjesto na Odjelu za porodništvo i ginekologiju pulske Opće bolnice i postati pouzdan alat za dijagnosticiranje zdravlja majki i djece. Izuzetno sam zadovoljan što sam uspio realizirati ovu donaciju za potrebe ne samo Grada Pule već i cijele Istarske županije, rekao je donator Nikolay Viktorov.

U ime Službe za ginekologiju i opstetriciju Opće bolnice Pula doc.dr.sc. Dragan Belci naglasio je kako je Službi za ginekologiju ultrazvučni aparat izuzetno bitan u svakodnevnom radu te da im je, osim edukacije liječnika, potrebna i najmodernija aparatura kako bi postavili točnu dijagnozu koja onda rezultira boljim ishodom liječenja.

„Danas donirani ultrazvuk bit će smještan na Poliklinici gdje radimo prve procjene i na osnovu tih procjena odlučujemo o liječenju pacijenata. Naša bolnica je referentna bolnica i jedina u Istri u koju žene dolaze rađati i liječiti se. I ove pandemijske godine u rodilištu imamo povećan broj poroda i mogu slobodno reći da uživamo povjerenje građana jer dobro rodilište znak je da i je bolnica dobra“, smatra dr. Belci.

Ravnateljica Opće bolnice Pula doc.dr.sc. Irena Hrstić dodala je kako Služba za ginekologiju svake godine bilježi sve veću gravitaciju pacijenata te da je to je jedna od brzo rastućih djelatnosti u bolnici u kojoj će donirani ultrazvuk biti u punoj svrsi.

Riječ je o suvremenom pokretnom ultrazvučnom uređaju za trudnice HS40 marke Samsung vrijednosti 400 tisuća kuna.

Fotogalerija na linku;

https://www.facebook.com/media/set/?vanity=pulskasvakodnevnica&set=a.3393963627382362

Odgovori

Pin It on Pinterest