Rotary club Zagreb Osnovnoj školi Vidikovac donirao ček vrijedan 87.491,00 tisuća kuna

U petak,18. prosinca 2020. godine na igralištu Osnovne škole Vidikovac održana je svečana primopredaja čeka u vrijednosti od 87.491,00 tisuća kuna kojeg su ravnatelju Osnovne škole Vidikovac Predragu Dukiću uručili  predstavnici Rotary cluba Zagreb. Sredstva su prikupljena u sklopu humanitarne akcije „Pokaži ljubav: Moja učiteljica zove se nada“.
Uz donatora, svečanosti je prisustvovala zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci i voditeljica Odjela Osnovne škole Vidikovac pri bolnici Dolores Višković Terzić.

„Doista sam sretna što je Osnovnoj školi Vidikovac doniran ova vrijedan iznos kojim će se Odjel škole pri bolnici dodatno opremiti kako bi boravak učenika bio što ugodniji i kako bi im vrijeme provedeno u bolnici prošlo brže i veselije“ rekla je zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci i zahvalila donatorima.

Ravnatelj Osnovne škole Vidikovac Predrag Dukić rekao je kako će se donacijom kupiti interaktivne ploče, muzički instrumenti i  didaktički materijal za Odjel škole pri bolnici.

Inače, Područni odjel Škole pri bolnici – OŠ Vidikovacdjeluje na odjelu pulske pedijatrije i pomaže malim bolesnicima u svladavanju školskog gradiva već 16 godina. Sa svojim je radom Škola u bolnici započela u siječnju 2004., a sama ideja pokrenuta je još daleke 1999. godine pod imenom „Za osmijeh djeteta u bolnici“. Tijekom godina bolničku su školu pohađala djeca iz gotovo svih istarskih škola.  Učiteljice i djelatnice ove male škole članice su Udruge hrvatskih bolničkih pedagoga čiji posao iziskuje veliku predanost, stručnost i strpljenje pa je stoga Škola u bolnici više od obične škole gdje način rada ovisi o psihofizičkom zdravlju djeteta, a osim rada u učionici  odnosno prostoriji dnevnog boravka, učiteljice prema potrebi rade i uz bolesničke krevete.        

Odgovori

Pin It on Pinterest