Više od 2 milijuna kuna za projekte i programe u kulturi

Upravni odjel za kulturu i zavičajnost Istarske županije je raspisao Javni natječaj za financiranje projekata/programa udruga i drugih neprofitnih organizacija u okviru Programa javnih potreba u kulturi Istarske županije s fondom od ukupno 2.106.800,00 kuna.

Prioritetna područja definirana ovim Pozivom su: glazbeno, glazbeno-scenske i filmske djelatnosti; književnost i izdavaštvo; zaštita materijalne kulturne baštine i muzeologija; nematerijalna kulturna baština; vizualne umjetnosti; nove medijske kulture i međunarodna kulturna suradnja. Najmanji iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom projektu/programu je 2.000,00 kuna, a najveći iznos 400.000,00 kuna. Sredstva će se dodijeliti prvenstveno projektima/programima udruga koji su usklađeni s ciljevima i zadacima Istarske kulturne strategije; koji se provode u kontinuitetu i podržani su financijskim sredstvima iz drugih izvora; predstavljaju kulturološki, umjetnički i strukovno vrijedne projekte/programe; originalni su te potiču razvitak ekološke i duhovne svijesti itd.

Dodatni natječaj koji je objavljen namijenjen je pružanju financijske podrške aktivnostima udruga nacionalnih manjina i drugih neprofitnih organizacija. Ukupno planirana vrijednost za projekte očuvanja kulturne baštine nacionalnih manjina iznosi 263.000,00 kuna, a sredstva će biti dodijeljena za projekte i programe koji doprinose očuvanju i valorizaciji kulturne baštine nacionalnih manjina, te za obilježavanje značajnih obljetnica nacionalnih manjina.

Najmanji iznos sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom projektu iz tog programa iznosi 3.000,00 kuna, a najveći je 25.000,00 kuna.

Rok za podnošenje prijava na oba Javna poziva je 3. veljače 2021. godine, a sve potrebne informacije, kao i prijavni obrasci dostupni su na službenim mrežnim stranicama Istarske županije, pod rubrikom Natječaji.

            Podsjećamo i kako je Istarska županija dodijelila jednokratne potpore samostalnim umjetnicima na području Istarske županije, za što je bilo predviđeno 200.000,00 kuna iz Fonda solidarnosti za kulturnu djelatnost. Potpore su bile namijenjene udrugama u kulturi na području Istarske županije,  koje ne obavljaju gospodarsku djelatnost a koje, zbog okolnosti uvjetovanih pandemijom COVID-19, nisu imale mogućnosti primanja financijskih potpora iz drugih javnih izvora ili fondova, te im je onemogućeno ili bitno otežano obavljanje kulturne djelatnosti.

Odgovori

Pin It on Pinterest