Građani Pule unutar viber zajednice biraju ime službenom digitalnom asistentu Grada Pule

Virtualnom asistentu koji u službenoj Viber zajednici Grada Pule pruža sve važne i korisne informacije vezane za rad gradske Uprave i života u gradu, građani će sami, putem ankete odabrati ime insprirano poviješću Pule.

Iako se u službenoj Viber zajednici Grada Pule koja je pokrenuta s ciljem informiranja o koronakrizi, i dalje mogu doznati najnovije i provjerene informacije vezane za pandemiju, zahvaljujući kvalitetnoj dvosmjernoj komunikaciji građana i gradske uprave na toj platformi, zajednica je, u siječnju, sadržajno proširena. Kako bi se omogućila još brža i jednostavnija razmjena informacija između gradske uprave i građana oko brojnih drugih tema koje se tiču života u gradu, nedavno je predstavljen službeni virutalni asistent Grada Pule.
Chatbot Grada Pule na jednostavan i pregledan način donosi korisne servisne informacije kojima građani mogu pristupati tijekom 24 sata pa se o stvarima koje ih zanimaju informiraju u trenutku kad im je potrebno. Osim što odgovara na upite građana, život u gradu pomaže učiniti još boljim za sve građane pa tako nudi i mogućnost prijave komunalne nepravilnosti na koju potom reagira nadležna služba gradskog komunalnog društva.

Od utorka je u Viber zajednici aktualna i mini anketa za dodjelu imena chatbotu u kojoj će građani odabrati jedno od ponuđenih imena inspiriranih prepoznatljivim pulskim lokalitetima i znamenitim ljudima koji su svojim rođenjem ili životnim vijekom bili vezani za Grad Pulu. Ponuđena imena su: Agripina, po rimskoj plemkinji i majci budućeg cara Nerona; Antonia (Cenida), po ropkinji rođenoj u Puli i ženi izrazite ljepote u čiju je čast, prema legendi, izgrađena i pulska Arena; Aldo, po Aldu Drosini, poznatom pulskom nogometašu; Vespazijan, rimskom caru koji je izgradio Arenu; Herman prema Hermanu Potočniku, izumitelju te Arena, prema najpoznatijem pulskom simbolu i najsačuvanijem spomeniku antičkog graditeljstva u Hrvatskoj.

Građani za svoje favorite mogu glasati untura viber grupe sve do kraja mjeseca, odnosno nedjelje 31. siječnja, nakon toga će se proglasiti ime koje je osvojilo najviše simpatija u Viber zajednici, a koje će se potom dodijeliti virtualnom asistentu.

Službena Viber zajednica Grada Pule okuplja više od 1200 članica i članova koji svakodnevno prate i rado sudjeluju u temama važnim za život u gradu. Ovim putem još jednom pozivamo sve članice i članice Viber zajednice da isprobaju i koriste chatbot, ovaj novi oblik digitalizacije kojim komunikaciju s građanima nastojimo učiniti još otvorenijom i kvalitetnijom.  Također, pozivaju se i građani koji još nisu imali prilike komunicirati unutar zajednice da joj se priključe putem poveznice https://bit.ly/2XjOALK, gdje ih očekuju i posebno dizajnirani, prigodni stickeri s motivima Pule.

Odgovori

Pin It on Pinterest