Grad Pula objavio brošuru “Proračun u malom“ za 2021. godinu

Grad Pula nastavlja s transparentnim informiranjem svojih sugrađana. Na jednom mjestu građani mogu vidjeti odakle dolazi novac u proračun i kako se trošiGrad Pula izdao je brošuru „Proračun u malom“ za 2021. godinu koja svim građanima omogućuje sažet pregled najvažnijih stavki gradskog proračuna te donosi odgovore na koji način novac dolazi u proračun, u što se sve novac investira, a pored toga donosi i najvažnije smjernice razvoja grada u području gospodarstva, školstva, sporta, socijalne skrbi i kulture s pregledom najvažnijih projekta u ovoj godini.

„Ovogodišnji proračun kao temeljni financijski dokument Grada, u iznosu od 514,4 milijuna kuna, unatoč pandemiji, planiran je odgovorno i realno kako bi se i dalje jamčila stabilnost javnih financija, omogućio daljnji razvoj grada te osigurao još bolji životni standard svih Puležana. Kod izrade proračuna za 2021. godinu vodili smo računa o svakoj kuni. Iza nas je zahtjevna godina i upravo u ovim izazovnim vremenima šaljemo jasnu poruku građanima kako je proračun stabilan i održiv te ima svoju socijalnu komponentu, ali isto tako njime će se omogućiti daljnji razvoj Grada. U današnje je vrijeme iznimno važno isticati potrebu transparentnosti poslovanja uprave i doista mi je drago što iz godine u godinu neovisna tijela poput Instituta za javne financije Grad Pulu proglašavaju kao jedan od najtransparentnijih gradova u Hrvatskoj“, rekao je gradonačelnik Pule Boris Miletić.

U najnovijem prigodnom vodiču, izdanom osmu godinu zaredom, pronaći ćete najvažnije smjernice razvoja Pule, poput ulaganja u daljnji gospodarski razvoj, prometnu infrastrukturu, valorizaciju kulturno-povijesne baštine, izdvajanja za studentske stipendije.

Gotovo polovina proračuna namijenjena je za društvene djelatnosti. I u ovo neizvjesno, pandemijsko vrijeme za ulaganja u naše škole i vrtiće osigurano je 161,5 milijuna kuna, za socijalnu skrb gotovo 21 milijun kuna te za razvoj sporta gotovo 28 milijuna kuna.

Objavom brošure zaokružen je proračunski proces koji je započeo s tribinama po svim mjesnim odborima na kojima su građani dali svoje prijedloge i ideje, a koje su potom, ovisno o mogućnostima, uvrštene u ovogodišnji Proračun. I kroz eKonzultacije građani su imali mogućnost iskazati svoje potrebe, mišljenja i stavove.

Brošura „Proračun u malom“ u digitalnom obliku od danas je dostupna na službenim stranicama Grada Pule, dok će se u tiskanom izdanju distribuirati i na adrese preko 23 tisuće pulskih kućanstava.

Najnoviju verziju brošure “Proračun u malom” za 2021. godinu možete pogledati ovdje.

Odgovori

Pin It on Pinterest