Boris Miletić kandidat IDS-a za istarskog župana

PULA – Boris Miletić kandidat je IDS-a za istarskog župana, odlučeno je jednoglasno na večerašnjoj sjednici Predsjedništva IDS-a.

Kandidaturu Borisa Miletića za istarskog župana predložile su sve zajednice podružnica IDS-a Istarske županije, odnosno IDS Puljštine, Rovinjštine, Poreštine, Bujštine, Buzeštine, Pazinštine i Labinštine, a na večerašnjoj su sjednici svi članovi i članice Predsjedništva IDS-a donijeli odluku o utvrđivanju kandidature. Time je Boris Miletić, od danas i služben kandidat IDS-a za župana Istarske županije.  

Miletić je gradonačelnik Pule od 2006., predsjednik IDS-a je od 2014. godine,  a u 6., 8. i 9. sazivu Sabora bio je saborski zastupnik IDS-a. S Miletićem na čelu IDS je ojačao status najuspješnije europske regionalne stranke i ostvario seriju fantastičnih izbornih pobjeda. Miletić je, između ostalog, zaslužan za nacionalnu profilaciju IDS-a i zagovaranje decentralizacije kojom bi Istra dobila još veću samostalnost.

Miletić je diplomirao na Fakultetu ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković” u Puli, a usavršavao se, između ostalog, na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu i Splitu te na Levin College of Urban Affairs, Cleveland State Universityju.

Pula se od 2006., otkako je Boris Miletić gradonačelnik, uspješno transformirala iz vojnog grada u jednu od najposjećenijih turističkih destinacija i jedan od najboljih gradova za život i poslovanje u Hrvatskoj. U posljednjih 15 godina Pula je postala hrvatski šampion digitalizacije, riješeni su brojni infrastrukturni projekti koji su bili temeljni preduvjet za razvoj Pule, poput izgradnje obalnog kolektora na rivi i zaokruženog sustava kanalizacije, plinofikacije grada, novog vodovodnog sustava, sustava sprečavanja plavljenja, te kilometara i kilometara novih cesta. Pula je u 4 mandata Borisa Miletića dobila novu Opću bolnicu, postala u punom smislu riječi sveučilišni grad, dobila novu školu i dječje vrtiće, kompleks gradskih bazena, nogometni stadion, uređeni su trgovi, kina, plaže i tako dalje.  

Zahvalivši se svim članovima i članicama IDS-a na ogromnoj podršci, Miletić je najavio da će ove nedjelje,  na 33. Saboru IDS-a predstaviti ključne točke programa za Istarsku županiju.   

Odgovori

Pin It on Pinterest