Koncert Tamara Obrovac Tanshistria original

u nedjelju, 14. veljače 2021. u 20 sati, u Istarskom narodnom kazalištu Gradskom kazalištu Pula na rasporedu je KONCERT  „TAMARA OBROVAC Tanshistria original“.

Ovogodišnji tradicionalni koncert za Valentinovo Tamare Obrovac bit će u jednoj od najstarijih Tamarinih glazbenih formacija u kojoj je po prvi put okupila novu postavu glazbenika / instrumenata koji su doprinijeli još zanimljivijem spoju Istre i jazza; njenoj standardnoj ritam sekciji koju od samih početaka čine bubnjar Krunoslav Levačić i kontrabasist Žiga Golob, pridružili su se vrsni instrumentalist Elvis Stanić na gitari i harmonici, kao i etnomuzikolog i svirač istarskih narodnih instrumenata Dario Marušić.

U suradnji sa ovim sjajnim glazbenicima Tamara je dodatno produbila svoj skladateljski izričaj u kojem uspješno spaja inspiraciju lokalnim istarskim duhom glazbe i dijalekta s univerzalnim jazz izričajem.

Transhistria ensemble je od tada doživio nekoliko promjena u sastavu glazbenika, a od 2004. godine djeluje u neizmijenjenom sastavu kojeg uz Tamaru i njenu standardnu ritam sekciju čine gitarist Uroš Rakovec i harmonikaš Fausto Beccalossi.

Glazbenici će ovim koncertom reinterpretirati skladbe sa CD-a «Transhistria» iz 2001. godine koje uz skladbe Tamare Obrovac uključuju i obradu istarske narodne pjesme «Predi šći moja», kao i dvije skladbe Daria Marušića, «Rondinella» i «Ej Marine».

Transhistria original:

 Tamara Obrovac / glas

 Elvis Stanić / gitara, harmonika

 Dario Marušić / violina, sopela, glas

 Žiga Golob / kontrabas

 Krunoslav Levačić / bubnjevi

Trajanje koncerta: 90 minuta

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Pin It on Pinterest