Poziv na on line radionicu „On line poslovanje i web trgovina 2021“

Europe Direct Informacijski centar (EDIC) Pula-Pola projekt Grada Pule i Istarska razvojna agencija – IDA d.o.o. organiziraju on line radionicu na temu „On line poslovanje i web trgovina 2021“ koja će biti dostupna na Facebook stranici Istarske razvojne agencije – IDA d.o.o. / i Facebook stranici EDIC Pula-Pola (događaj) u srijedu, 10. ožujka 2021. godine u trajanju od 10:00 sati do 13:00 sati.

Online prodaja u konstantnom je rastu te oni koji ne koriste online kanale za prodaju i promociju svojih usluga i proizvoda najčešće zaostaju za konkurentima. Prema podatcima Hrvatskog zavoda za statistiku trgovina na malo putem interneta ili pošte u prvih 6 mjeseci 2020 godine porasla je za 13,9 % u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Kako bi online prodaja bila uspješna, od krucijalne je važnosti odabrati kanale prodaje i web trgovinu koja odgovara vašem poslovanju. Online možemo prodavati proizvode ili usluge. Zavisno o tipu proizvoda trebamo odabrati idealne kanale. Naime, mnogi poduzetnici neispravno koriste online kanale prodaje i time značajno utječu na učinkovitost same prodaje.

Cilj radionice je učvršćivanje položaja poduzetnika na tržištu, a sve kako bi se smanjila asimetrija informacija te olakšao pristup poslovnim znanjima i vještinama i informacijama ključnima za rast i razvoj poslovanja, te kako bi se unaprijedila gospodarska uspješnost i stopa preživljavanja pogotovo u novonastaloj situaciji uzrokovanoj korona virusom.

Sadržaj radionice:

·         Uvod u online prodaju i uvjeti potrebni za početak

·         Kanali online prodaje I (SEO, copywriting, društvene mreže, inbound marketing)

·         Kanali online prodaje II (PPC, Newsletter, influenceri)

·         EU mreže, kontaktne točke i alati za poduzetnike   

O predavaču:

Miško Macolić Tomičić je zaljubljenik u digitalni marketing te suvlasnik marketinške agencije Markething, aktivno sudjeluje u promicanju poduzetničke kulture. Iskustva iz inozemstva prenio je u poslovanje, a danas svoje digitalno znanje, prenosi poduzetnicima i mladim ljudima za poslovanje u 21. stoljeću. Iza sebe ima velik broj edukacija održanih za Istarsku razvojnu agenciju, Visit Novigrad Cittanova, Visit Motovun, Istarsku razvojnu turističku agenciju, Udruženje obrtnika Pula, Poduzetnički inkubator Pazin UP, Europski dom u Zagrebu. Nositelj je kolegija Digitalni marketing na Istarskom Veleučilištu – Università Istriana di scienze applicate i gost predavač na Katedri za marketing FET-a, Ekonomskom fakultetu u Rijeci,  Diopter Otvoreno učilište te Ekonomskoj školi u Puli.

Radionica je besplatna i dostupna svim zainteresiranim malim i srednjim poduzetnicima i ostalim polaznicima. Sudionici će pored brojnih korisnih sadržaja sudjelovanjem na on line radionici imati prilike saznati  više o on line poslovanju i web trgovinu 2021, ali i dobiti informacije o EU mrežama, kontaktnim točkama i alatima za poduzetnike koje pruža Europska unija.

Radi projektnih obveza molimo da izvršite prijavu na POVEZNICI

O projektu:

Europe Direct Informacijski centar (EDIC) Pula-Pola prilika je koju je Grad Pula, iskoristio kandidirajući projekt prema Predstavništvu Europske komisije u Hrvatskoj na osnovu kojeg je 2014. godine osnovan informacijski ured na Giardinima 2, gdje zajedno s partnerima Istarskom razvojnom agencijom – IDA d.o.o., Istarskom županijom, JU „Regionalnim koordinatorom Istarske županije za europske programe i fondove“, Zakladom za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva te Agencijom za ruralni razvoj Istre, zajedničkim snagama i znanjem rade na promicanju europskih vrijednosti te pomažu približiti brojne teme vezane uz EU stanovnicima cijele Istarske županije. Naime, glavni cilj njegovog postojanja je učiniti informacije lako dostupnima za građane kako bi imali priliku izraziti i razmijeniti stajališta o svim područjima djelovanja EU-a, te podizati svijest građana o njihovim pravima i mogućnostima u Europskoj uniji. EDIC Pula-Pola također organizira obilježavanje važnih datuma,  predavanja i radionica vezanih za EU, te izdaje mjesečni dvojezični Euro Info Newsletter.

Odgovori

Pin It on Pinterest