Gradonačelnik Boris Miletić : Pula i Istra imaju najučinkovitiji sustav vatrogastva i civilne zaštite u Hrvatskoj

Gradonačelnik Pule Boris Miletić posjetio je danas Javnu vatrogasnu postrojbu, DVD Pula te Vatrogasnu zajednicu Istarske županije te se svim pripadnicima sustava civilne zaštite i spašavanja zahvalio na ogromnom, pa i presudnom doprinosu u osiguravanju sigurnosti svih građana Istre i njezinih gostiju.

Građani Pule, kao i cijele Istre, već godinama mogu računati na najučinkovitiji i daleko najrazvijeniji sustav vatrogastva i civilne zaštite u Hrvatskoj. Vašim ste radom u ovim izvanrednim okolnostima potvrdili vašu nedvojbenu kvalitetu, profesionalnost i predanost ovom hvalevrijednom poslu, istaknuo je gradonačelnik Pule Boris Miletić.

Osjećaj sigurnosti kod građana nije nikad bio bitniji no što je to sada, a zahvaljujući vama možemo se s pravom osjećati sigurno. Hvala vam od srca na tome!, kazao je Miletić dodajući da je Grad Pula prepoznao važnost svih interventnih službi te financijski maksimalno podupirao njihov daljnji razvoj.
Odličnu dugogodišnju suradnju s Gradom Pula pohvalio je i vatrogasni zapovjednik i načelnik Stožera za civilnu zaštitu Dino Kozlevac, podsjetivši da je nedavno „Grad darovao vrijedno zemljište Javnoj vatrogasnoj postrojbi Pula za izgradnju Regionalnog centra za spašavanje, kojeg će činiti vatrogasci, civilna zaštita, Zavod za hitnu medicinu Istarske županije, Gorska služba spašavanja, Crveni križ Istarske županije te Služba za zaštitu okoliša, vode i mora.“

Raduje me što za potrebe naše Istre nabavljeno 27 nova vatrogasna vozila koja dolaze tijekom narednih mjeseci, čime ćemo i ove godine spremno dočekati ljetnu sezonu!, kazao je Kozlevac naglasivši da su „sredstva za vatrogasna vozila osigurana unutar sustava vatrogastva i u proračunima županije, istarskih gradova i općina.“


Nastavljamo s partnerskim odnosom kako s gradom tako i sa županijom, jer držim da je to ključ našeg uspjeha. Naime, jedan od razloga velike efikasnosti Sustava civilne zaštite Istarske županije leži u tome što je u proteklih 16 godina uspostavljen zajednički sustav zaštite i spašavanja na razini svih gradova i općina u Istri.


Zapovjednik JVP Pula Ivica Rojnić zahvalio se također Gradu Puli, na čelu s gradonačelnikom Borisom Miletićem na podršci u dosadašnjem, ali i budućem radu vatrogasne zajednice Puljštine.


Uz gradonačelnika Pule Borisa Miletića i načelnika Stožera civilne zaštite Istarske županije Dina Kozlevca, događaju su nazočili i predsjednik DVD-a Pula Petar Znahor, voditelj Službe civilne zaštite Denis Stipanov te predstavnici javne vatrogasne postrojbe i DVD-a Pule, kao i predstavnici vatrogasne zajednice Istarske županije.

Odgovori

Pin It on Pinterest