Književna večer u Dnevnom | Luiza Bouharaoua

U srijedu 17. ožujka u 19 sati u Dnevnom boravku Rojca, na Facebook stranici Rojcnet te u programu Radio Rojca održat će se treća “Književna večer u Dnevnom”, a koja se održava u sklopu projekta R.O.J.C.: Razvijamo-Omogućavamo-Jačamo-Cijenimo.

Cilj programa “Književne večeri u Dnevnom” je predstaviti pulskoj publici rad autorica i autora koji dosad nisu imali prilike gostovati u Puli, a njihovu kulturnu i društvenu vrijednost prepoznali su struka te organizatori ovog događanja. Posebno nam je drago da stanovitu “autorsku premijeru” možemo održati u mjestu nezavisne kulture kao što je Rojc.

Gošća treće “Književne večeri u Dnevnom” je Luiza Bouharaoua koja će pulskoj publici predstaviti svoj rad s posebnim naglaskom na zbirci priča “Jesmo li to bili mi” (Jesenski i Turk, 2019).

Luiza Bouharaoua rođena u Splitu, živi u Zagrebu. Radi kao spisateljica, prevoditeljica i kulturna radnica. Osnivačica je Udruge Skribonauti i voditeljica čitalačkog kluba i radionice kreativnog pisanja ženskoj Kaznionici u Požegi. Producentica je kratkih filmova „Slobodni vikend” i „Pravo na rad: Onako kako smo ga ostavile” (dobitnik Nagrade za etiku i ljudska prava na 25. Danima hrvatskog filma). Kratke priče objavljivala je u regionalnim časopisima i portalima te na Trećem programu Hrvatskog radija. 2019. godine objavila je knjigu priča „Jesmo li to bili mi” koja je do sada doživjela dva hrvatska izdanja (Jesenski&Turk) te je početkom 2020. objavljena i u Srbiji (Kontrast). Za svoju prvu knjigu dobila je nagradu „Prozak” za najbolji neobjavljeni prozni rukopis, nagradu „Slavić” za najbolje debitantsko književno djelo u 2019. u Hrvatskoj te regionalnu nagradu za najbolju zbirku kratkih priča „Edo Budiša”. 2021. izlazi joj slikovnica „Jajo i Strašni Strah” (Sandorf). Uredila je kolaborativnu zbirku priča zatvorenica Ženske kaznionice u Požegi i suvremenih spisateljica „Nastavi priču”. Fotoproze objavljuje na svom Instagram profilu: https://www.instagram.com/luizabou/

Razgovor s Luizom vodit će Tajana Ilić.

Događaj je organiziran uz pridržavanje svih epidemioloških mjera. Broj posjetitelja ograničen je na 10, a za dolazak potrebno se prethodno prijaviti putem e-mail adrese info.surojc@gmail.com. Na ulazu je uz mjerenje temperature i dezinfekciju ruku potrebno ostaviti kontakt podatke. Svi posjetitelji su obvezni nositi maske te pridržavati se propisanih mjera. Događaj će se prenositi uživo na Facebook stranici i u programu Radio Rojca.

Projekt ROJC: Razvijamo-Omogućavamo-Jačamo-Cijenimo provodi Savez udruga Rojca u partnerstvu s Gradom Pula-Pola i udrugama Zelena Istra, Čarobnjakov šešir i Merlin, a sufinancirala ga je Europska Unija iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 1.996.438,63 kuna / 1.696.972,83 kuna sufinancirano je sredstvima Europske Unije iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt sufinanciraju Europske Unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Stajališta izražena u objavi isključiva su odgovornost Saveza udruga Rojca i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. Sadržaj objave isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca.

Odgovori

Pin It on Pinterest