Zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci podržala županijsku smotru LiDraNo 2021.

Danas je u Osnovnoj školi Centar održana je županijska smotra dječjeg stvaralaštva LiDraNo 2021. Zbog epidemioloških uvjeta smotra, scenski pojedinačni nastupi, okrugli stolovi i proglašenje upućenih radova na županijski LiDraNo održani su putem Zoom platforme.
Organizatore i sudionike smotre podržala je zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci.


„Ova je godina po mnogočemu specifična pa tako i po održavanju smotre LiDraNo koji se na gradskoj i županijskoj razini održava u virtualnom okruženju. U ovom razdoblju prepunom izazova, za učenike, učitelje i sve nas, veoma mi je važno pohvaliti Osnovnu školu Centar koja se odvažila i pruzela odgovornost organiziranja smotre u malo drugačijem obliku, pokazavši tako spremnost na izazov i volju za očuvanje ove lijepe tradicije. Kreativnost pomaže djeci da budu sigurnija, razviju društvene vještine i uče bolje. Ovakvim manifestacijama moramo svi dati podršku upravo u ovo vrijeme pandemije kada su naša djeca zakinuta za veselo i bezbrižno djetinjstvo, nesmetanu igru i druženje“ rekla je Puh Belci.


Inače, ciljevi smotre LiDraNo su razvijati i poticati kod učenika osnovnih i srednjih škola literarno, novinarsko i dramsko-scensko stvaralaštvo, promicati učeničko pisano i govorno izražavanje na hrvatskom jeziku te otkrivati učenike posebnih sklonosti, sposobnosti i kreativnosti.


Ovogodišnje izdanje započelo je dramsko-scenskim nastupima i to samo pojedinačnim za osnovne, a zatim i za srednje škole. Nakon pojedinačnih nastupa učenika uslijedili su okrugli stolovi za ostala stvaralaštva: dramsko-scensko, za radijske emisije, za školske listove, za literarno i novinarsko stvaralaštvo.


Nakon provedene općinske razine smotre u veljači ove godine, na županijsku razinu pristiglo je ukupno 45 literarnih radova osnovnih i srednjih škola i to iz grada Buja, Labina, Pazina, Poreča, Pule, Rovinja i Buzeta. Novinarskih radova pristiglo je ukupno 21, 3 radijske emisije, 7 školskih listova i prijavljeno je 10 pojedinačnih nastupa osnovnih škola i 7 nastupa srednjih škola. Županijsko povjerenstvo zatim šalje radove na državnu smotru na koju se može se poslati ukupno 13 literarnih radova za osnovne i srednje škole, zatim 9 novinarskih radova, 10 školskih listova, najviše 3 radijske emisije i ukupno 6 pojedinačnih scenskih nastupa.

Odgovori

Pin It on Pinterest