Miletić: Imati čistu vodu kakvu ima Istra je privilegija koju moramo čuvati!

BUZET – Povodom Svjetskog dana vode, koji se obilježava svake godine 22. ožujka, kandidat za istarskog župana Boris Miletić danas se u Buzetu susreo s direktorima Istarskog vodovoda i Istarskog vodozaštitnog sustava, Mladenom Nežićem i Danijelom Maurovićem.

– Kvalitetna pitka voda je najveći resurs 21. stoljeća. Imati čistu vodu kakvu ima Istra je privilegija koju moramo čuvati! I zato nastavljamo s projektima i akcijama kojima ćemo 100% zaštiti naše izvore pitke vode!, poručio je Miletić.

Kandidat IDS-a za istarskog župana napomenuo je kako su „istarski prostor i njegovi resursi nešto najvrijednije što smo naslijedili. Za nas održivi razvoj nema alternative, on predstavlja naš način političkog i operativnog djelovanja, što se savršeno može vidjeti i na primjeru gospodarenja vodom.“

– Prvi smo u Hrvatskoj osnovali društvo u vlasništvu svih istarskih gradova i općina za potrebe izgradnje sustava javne odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda za mala naselja u zonama sanitarne zaštite izvorišta vode za piće, i time omogućili i najmanjim općinama jednako kvalitetnu uslugu kao i u većim sredinama, objasnio je Miletić napomenuvši da Istra danas ima najrazvijeniji te najučinkovitiji vodozaštitni sustav u Hrvatskoj.

–  Istra je jedinstvena i po politici da svima mora biti omogućen pristup vodi, i to po jednakim uvjetima. Na cijelom području Poluotoka cijena voda je ista. Voda je za nas temeljno ljudsko pravo koje će uvijek ostati javno dobro i od toga nećemo nikada odustati!, poručio je kandidat za istarskog župana.

U narednom mandatu, podignut ćemo na još višu razinu zaštitu i efikasnu upotrebu vode te ćemo nastaviti s programima zaštite i upravljanja kopnenim vodama, zaštite mora te razvojem sustava odvodnje sve dok isti ne stigne do svakog doma u Istri! – zaključio je IDS-ov kandidat za istarskog župana.

Miletić se nakon sastanka s predstavnicima vodovoda, susreo i s gradonačelnikom Buzeta Sinišom Žulićem te kandidatkinjom IDS-a za gradonačelnicu Buzeta Anom Pernić, s kojima je razgovarao o proširenju Doma za starije i nemoćne osobe u Buzetu. 

– Sufinanciranjem izgradnje Doma za starije u iznosu od 6,7 milijuna kuna, županija će uvelike pomoći Gradu Buzetu u realizaciji ove kapitalne investicije, istaknula je Pernić kazavši da je Buzet na samom vrhu u Hrvatskoj po izdvajanjima za socijalnu skrb te da će briga o najpotrebitijima biti trajni prioritet u narednom mandatu.

Odgovori

Pin It on Pinterest