IZLOŽBA FOTOGRAFIJA AKTOVA „ FOUR WALLS“

Izložba fotografija aktova „Four Walls“  održat će se od 25 do 27.03.2021.  od 18 do 20  sati na Trgu 1. istarske brigade 8, (kod eko tržnice u Šijani), uz sve propisane epidemiološke mjere. Zbog veličine prostora udruge te preporuka Stožera, broj posjetitelja izložbe u unutrašnjem prostoru biti će limitiran, te će posjetitelji moći naizmjenično ulaziti i izlaziti te razgledati izložbu. Također, na ulazu u prostor udruge nalaziti će se sredstvo za dezinfekciju ruku, posjetiteljima će se mjeriti tjelesna temperatura, a nošenje zaštitne maske je obavezno. Po preporuci Stožera svim posjatiteljima uzimati će se i kontakt podaci.  S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju mole se posjetitelji ukoliko su u mogućnosti da izložbu posjete tijekom sva 3 dana koliko traje izložba, u različitom vremenskom periodu da bi se izbjegla bilo kakva grupiranja.

Autor fotografija je predsjednik KUU Udruge „Pulska svakodnevnica“  i fotograf Damir Bošnjak.

Izložba fotografija „ FOUR WALLS“ ( 4 ZIDA )

Izložba fotografija Four Walls inspirirana je intimnim svijetom današnje moderne žene unutar svoja četiri zida.Žene je emancipirana, jaka, senzualna i seksualno aktivna, bez predrasuda i barijera u svom privatnom svijetu i okruženju u kojemu ju ništa ne sputava.Na 17 fotografija velikog formata nagog ženskog tijela u crno bijeloj varijanti, umjetnik na sebi svojstven način široj javnosti približava intimne trenutke koje u tim trenucima žena doživljava.

Za samu izložbu poziralo je nekoliko djevojaka/žena koje nemaju nikakvog iskustva u poziranju te nisu profesionalni modeli. Autor im zahvaljuje, a posebno Sonji Sabol koja je nekoliko puta dolazila iz Zagreba u Pulu na fotografiranje za izložbu i koja je svakako svojim velikim doprinosom i kreativnošću doprinijela da se ova izložba i realizira. Ostali modeli žele ostati anonimni.

Foto: Manuel Angelini

O AUTORU:

Damir Bošnjak –  šira javnost pamti ga još i kao osnivača humanitarne udruge  „Facebook Puljani humanitarci“. Nakon pet godina bavljenja humanitarnim radom počinje se amaterski baviti fotografijom. Pulski je fotoreporter i najčešće ga možemo vidjeti na gradskim javnim manifestacijama i eventima te na pulskim ulicama i plažama u potrazi za dobrom fotografijom. Najviše voli spontano fotografirati ljude s naglaskom na njihov karakter i osobnost. Osnivač je popularne Facebook stranice „Pulska svakodnevnica“ te istoimene Kulturno umjetničke udruge. Iako je već imao jednu izložbu fotografija „Policija nekad i sada“ koja je realizirana s PU Istarskom u povodu Dana policije, izložba „Four Walls“ prva mu je samostalna izložba s osobno odabranom tematikom. Prije nešto više od godinu dana počinje se baviti studijskom fotografijom. Sama izložba nastala je u studijskom dijelu prostora udruge te uskoro možemo očekivati još izložbenih materijala raznih tematika u kojima su u prvom planu ljudi i njihovi karakteri, te naravno žene.

Odgovori

Pin It on Pinterest