Čestitka obnašatelja dužnosti župana povodom Uskrsa

Zamjenik župana koji obnaša dužnost župana Istarske županije Fabrizio Radin uputio je danas Porečkom i Pulskom biskupu mons. dr. Draženu Kutleši čestitku povodom nadolazećeg blagdana Uskrsa, čiji sadržaji prenosimo u cijelosti:

            „Poštovani Oče biskupe,

            drugu godinu za redom, Uskrs slavimo u ozračju pandemije i neizvjesnosti, te posljedično zdravstvene i gospodarske krize u cijelome svijetu. Upravo u ovim teškim vremenima, potrebnu snagu i oslonac daje nam vjera. Naša svakodnevnica se značajno promijenila, mijenjamo se kao pojedinci i kao društvo u cjelini. Međutim, i u najvećim izazovima ne smijemo dovoditi u pitanje temeljne ljudske vrijednosti, snagu zajedništva i ljubavi prema bližnjima. Više nego ikad, potrebni su nam solidarnost, dobrota i međusobno razumijevanje, stoga prisjetimo se da Uskrs, najveći kršćanski blagdan, simbolizira pobjedu dobra nad zlom, a da ćemo zajedničkom snagom pobijediti i ovu pandemiju. Budimo odgovorni, te iako Uskrs opet obilježavamo uz epidemiološke mjere, nemojmo zaboraviti da radost u našim srcima i duhovnost ne poznaju ograničenja.

            Vama i svim vjernicima, u ime Istarske županije i svoje osobno želim sretan i blagoslovljen Uskrs, uz puno zdravlja, veselja i blagostanja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Pin It on Pinterest