Istra 1961 je u finalu Hrvatskoga kupa !!!

Istra 1961 napravila je senzaciju i nakon 18 godina prošla u finale Hrvatskoga nogometnog kupa. Puljani su odigrali fantastično prvo poluvrijeme postigavši tri pogodka prednosti, ali kako Puležani to najbolje rade, drame nikada ne manjka pa su navijači Istre 1961 do posljednjih sekundi isčekivali povijesni uspjeh. Utakmica je završila rezultatom 3 – 2. Krenimo redom:

Već u ranoj fazi utakmice, Istra je povela. U 7′ Nakon ubačaja iz kuta, najvišlji je Šutalo koji loptu posprema u mrežu. Rijeka uzvraća u 17′ preko Menala koji puca sa ruba kaznenog prostora, no Lučić odlično brani. U 24′ Istra povećava vodstvo! Guzina pronalazi Haru koji pravovremeno ulazi u kazneni prostor Rijeke, zaobilazi njihovog golmana te sa lakoćom posprema loptu u mrežu za 2-0. Uslijedilo je primirje do 34′ kada Gržan pokušava pogoditi suprotni kut gola Rijeke no Nevistić brani. U 45′ Ivančić je prošao po sredini, dodao za Guzinu između dva igrača Rijeke te postigao gol za 3-0 senzacionalno vodstvo Istre. Poluvrijeme je završilo rezultatom 3 – 0.

U nastavku, u 50 ‘ Liber se izborio za udarac sa ruba kaznenog prostora, no Lučić sigurno brani. U 53′ Drmić prima loptu na dvadesetak metara, a zatim puca te lopta od vratnice ulazi u gol. Rijeka je smanjila na 3-1. U 58′ nakon ubačaja iz slobodnog udarca, Bosančić glavom puca preko gola. U 71′ Šutalo radi prekršaj na igraču Rijeke te glavni sudac utakmice pokazuje na bijelu točku. Iz kaznenog udarca u 72′ Murić pogađa za 3 – 2. U 82’ Hara ponovno izbija pred gol Rijeke, puca pored golmana no Capan čisti loptu sa gol linije. Do kraja utakmice Rijeka nije imala izglednijih prilika te je Istra uspjela sačuvati prednost. Istra 1961 je u finalu Hrvatskoga kupa nakon 18 godina!

Finale Hrvatskoga kupa igra se 19. svibnja 2021. u Velikoj Gorici. U finalu Istra će se susresti sa pobjednikom dvoboja između Dinama i Gorice.

Odgovori

Pin It on Pinterest