Miletić: Bolnice su u ovoj teškoj situaciji prepuštene same sebi, a Ministarstvo zdravstva okreće glavu

Gradonačelnik Pule Boris Miletić danas je reagirao na apel kojeg je ravnateljica Opće bolnice Pula uputila jučer građanima da dođu volontirati u Opću bolnicu Pula.

Izjavu gradonačelnika Pule prenosimo u nastavku:

“Sustav je preopterećen, COVID bolesnici zahtijevaju dvostruku njegu i bolnica je pod velikim teretom, to je apsolutno činjenica. Najveći problem je što država ne podmiruje svoje obaveze i ne pruža  podršku bolnici koja je pod ogromnim pritiskom. To je slučaj i s nekim drugim bolnicama.  Prošli mjesec bile su upitne plaće, opskrba i tako dalje. Osim toga, država  ne dozvoljava dodatno zapošljavanje u našoj bolnici. Ljudi ima, ali država ne da da ih se zaposli. Mi ćemo kao Grad i Županija napraviti sve da pomognemo, to nije upitno, ali država mora osigurati da sustav funkcionira. Bolnice su u ovoj teškoj situaciji prepuštene same sebi, a Ministarstvo zdravstva okreće glavu.

Bilo kakav oblik volontiranja mora biti organiziran i ciljan. Ne mislim da se građani trebaju uključivati, osim da poštuju mjere i da izbjegavaju situacije zbog kojih bi mogli završiti u bolnici. Mi ćemo se uključiti maksimalno, ali prava adresa je Vlada koja ne ispunjava svoje obaveze i koja odbija zaposliti nove kadrova čime bi se rasteretilo medicinsko osoblje!“

Odgovori

Pin It on Pinterest