Najavljen početak radova rekonstrukcije Paduljskog puta

Nakon što je dovršena rekonstrukcija Premanturske ceste s novoizgrađenim rotorom, izgrađena Wolffova ulica te započeti radovi na rekonstrukciji I. faze Valdebečkog puta, Grad Pula započinje s još jednim kapitalnim infrastrukturnim projektom – rekonstrukcijom prve dionice Paduljskog puta u dužini od 550 metara.

I ovaj je zahvat utvrđen prioritetan za povećanje prometne sigurnosti građana i kao takav, usprkos „korona situaciji“ uvršten za provedbu.

„Svjedočimo realizaciji iznimno značajnih infrastrukturnih projekata za naše sugrađane. Jučer smo za promet otvorili rekonstruiranu Premantursku cestu a danas u posao uvodimo izvođača radova na rekonstrukciji Paduljskog puta. I ovaj projekt je rezultat kvalitetne suradnje s našim sugrađanima i mjesnim odborom zahvaljujući čemu se omogućuje jasno razlučivanje potreba te samim time i formiranja programa kojim takve projekte uspješno implementiramo. Ovim pokazujemo da i u ovim okolnostima uspijevamo optimalno doprinijeti kvaliteti i standardu življenja u našem gradu.“, istaknula je Elena Puh Belci, zamjenica gradonačelnika Pula tijekom današnjeg obilaska lokacije skorašnjih građevinskih radova.

Naime, uvođenjem u posao izvođača radova – trgovačko društvo Cesta d.o.o., formalno započinje teći rok izvođenja radova u trajanju od 120 dana, a u narednim će danima izvođač izvršiti pripremu terena, odnosno gradilišta – označit će se položaj svih instalacija, započeti s uklanjanjem zelenila i ostale pripremne aktivnosti, nakon čega slijedi uspostava privremene regulacije prometa i početak građevinskih radova na samoj rekonstrukciji.

Kao što je uvodno navedeno, rekonstruirat će se i izgraditi 550 metara Paduljskog puta uključujući izgradnju nogostupa, javne rasvjete i oborinske odvodnje te će se unutar istog zahvata  izgraditi i vodovodna mreža i sustav javne odvodnje.

Za navedeni je zahvat, nakon provedbe postupka zajedničke javne nabave s trgovačkim društvima Vodovod Pula d.o.o. i Pragrande d.o.o., zaključen Okvirni sporazum vrijedan gotovo 6 milijuna kuna.

Nadzor će obavljati trgovačko društvo Via ing d.o.o..

Odgovori

Pin It on Pinterest