NK Istra 1961 vs NK Rijeka: 1 – 2

Ne tako davno, Istra 1961 izbacila je Rijeku iz kupa i ušla u finale. Ovoga puta, gosti su uzvratili te nose tri boda kući. Rijeka je povela pogodcima Murića i Kulenovića, a Galilea je smanjio na 1-2. Krenimo redom:

U 5′ Istra u fantastičnoj prilici na početku utakmice. Taichi Hara izbija sam pred golmana Rijeke no njegov udarac uspijeva skrenuti u korner.  U 8′ Andrijašević puca sa ruba kaznenog prostora preko gola. U 19 ‘ Rijeka je povela. Nakon ubačaja sa lijeve strane, lopta dolazi do Murića koji snažno puca i pogađa za 1 – 0 vodstvo gostiju. U 35′ Šutalo nakon ubačaja iz kuta puca glavom preko gola. U 37′ Istrina obrana griješi u predaji lopte, igrači Rijeke to kažnjavaju sa novim pogotkom u mreži Istrijana. Ovoga puta strijelac je Kulenović. U 42′ nakon brzog kontra napada Tomečak puca a Lučić skreće u korner. U 44′ nakon ubačaja iz slobodnog udarca Blagojevića, lopta dolazi do Galilee koji loptu posprema u mrežu za 1-2. U 52’ sudačke nadoknade, Smolčić je ubacio za Andrijaševića koji puca glavom preko gola.

U nastavku, prva velika prilika za Istru. Hara izbija ponovno pred Nevistića, zaobilazi ga no već se našao u mrtvome kutu te pogađa vanjsku mrežu. Uslijedilo je zatišje do 69′ kada Šutalo nakon kornera glavom puca pored gola. U 87′ nakon ubačaja sa lijeve strane, Hara se nalazio sam u šesnaestercu Rijeke te puca, ali ravno u golmana Nevistića. Pred sami kraj utakmice u 93′ Pavičić ima priliku povećati vodstvo Rijeke no igrač Istre u posljednji trenutak izbija loptu iz igre. Utakmica je završila rezultatom 1-2.

Istra 1961 svoju sljedeću utakmicu igra protiv Varaždina. Utakmica sa Varaždinom igra se 26.04.2021. u Varaždinu sa početkom u 18h.

NK ISTRA 1961: Lučić, Šutalo, Tomašević ( od 85′ S. Lončar), Silva, Navarro, Blagojević, Galilea ( od 68′ Levitt), Ivančić ( od 79′ Šipoš), Hujber ( od 79′ Sergio), Špoljarić ( od 68′ Bande), Hara

NK RIJEKA: Nevistić, Smolčić, Galović, Capan, Tomečak, Lončar, Čerin ( od 83′ Mudražja), Murić ( od 88′ Escoval), Andrijašević, Menalo ( od 83 Štefulj), Kulenović ( od 75′ Pavičić)

Odgovori

Pin It on Pinterest