Istarska stranka umirovljenika i Zeleni dali punu podršku kandidatu za župana Borisu Miletiću

PULA – IDS, Istarska stranka umirovljenika i Zeleni savez – Zeleni potpisali su danas u Puli Sporazum o suradnji na izborima za Župana i Skupštinu Istarske županije. Time je i službeno potvrđeno da će ove stranke podržati IDS-ov kandidata za župana Borisa Miletića  te da će zajedničkom listom nastupiti na izborima za Županijsku skupštinu.

Sporazum su potpisali predsjednik IDS-a i kandidat za istarskog župana Boris Miletić, predsjednik ISU-a Zdenko Pliško te potpredsjednica Zelenih Gordana Ferenčić.

Predsjednik ISU-a Zdenko Pliško tom je prigodom poručio da „kao što Istra nedvojbeno prednjači u brojnim segmentima, tako i naši umirovljenici imaju neusporedivo viši standard nego što je to slučaj u ostatku zemlje. –  U svim istarskim gradovima, pa i u najmanjoj općini postoje konkretni programi koji život naših umirovljenika čine boljim i kvalitetnijim. Stoga je nastavak ove suradnje logičan korak, a posebice jer znamo da su zdravlje i skrb za osobe treće životne dobi na samom vrhu prioriteta programa ‘100% Istra’.

Pliško je pozdravio planove Borisa Miletića u području zdravlja, poput uspostavljanja Mreže Istarskih domova za starije i Fonda solidarnosti, kojim će se osigurati financiranje izgradnje novih kapaciteta te sufinanciranje smještaja. Naglasio je također da će se, uz institucionalne skrbi za starije, nastaviti razvijati usluge izvaninstitucionalne skrbi, poput dnevnih boravaka, pomoći u kući, organizacije slobodnog vremena starijih, itd. – Zbog svega navedenog, programu Borisa Miletića ‘100% Istra’ dajemo punu, stopostotnu podršku! 

Potpredsjednica Zelenih Gordana Ferenčić poručila je da su zaštita okoliša i održiv razvoj u Istri više od običnih politika, već predstavljaju istinsko opredjeljenje i način razmišljanja. – U Istri se ove vrijednosti žive i raduje me što nisu samo mrtvo slovo na papiru, kazala je Ferenčić dodajući da stranka Zeleni savez – Zeleni vidi u Borisa Miletića modernog političara koji je u potpunosti svjestan da zelena i održiva Istra nema alternative.

– Zelene politike su okosnica Miletićevog programa i nama je to bio velik motiv za potpisivanje ovog sporazuma. Sigurni smo da će Istra i dalje biti zeleni lider u Hrvatskoj i zato dajemo puno podršku kandidaturi Borisa Miletića!, naglasila je Ferenčić.

Kandidat za istarskog župana Boris Miletić zahvalio se na podršci te je naglasio da ga povjerenje ISU-a i Zelenih dodatno motivira i obvezuje. – Mislim da ova suradnja jasno pokazuje i koji su naši prioriteti. Potpisivanjem ovog sporazuma pokazujemo koliko nam znače naši umirovljenici, a s druge strane koliko smo posvećeni zelenoj tranziciji! I jedno i drugo indikator je razvijenosti nekog društva i Istra tu mora biti na 100%! Ovaj sporazum neka nas međusobno obvezuje da budemo 100% posvećeni našem zajedničkom cilju a to je Istra kao zelena regija zadovoljnih ljudi!, rekao je  kandidat za istarskog župana Boris Miletić. 

  

Odgovori

Pin It on Pinterest